torsdag 30 september 2010

Buzzador

Nu när jag kikade in på min mail såg jag att jag blivit utvald till en kampanj för tvättservetter och sinksalva till Skrutts blöjbytten. Ser fram emot att prova detta och dela med mig i föräldragruppen : )

Böcker och Farmor och farfar

Eftermiddagen har spenderats först med föräldragruppen på Trandareds bibliotek, där vi fick lite information om deras nya barnrum och lite om hur viktig läsningen är för deras utveckling. Så jag/vi kommer definitivt fortsätta med hans godnatt sagor. T läser för honom just nu : )


Leos först bokpaket

Sen blev det en tur till Leos farmor och farfar som har lämnat stugan i Varberg för några dagar. Där det blev både mat, lek och lite sömn : )



Leo i farmor och farfars stuga i sommras, ca 2 mån


Tävlar, var med du också!

Denna gång gäller det en yllefilt, kan behövas nu när hösten har närmat sig med stormsteg..

” Jag tävlar om en chenillefilt från Klippans Yllefabrik till ett värde av 650:-

hos Fröken M i samarbete med IoB Butiken. Tävla HÄR du också !”

Bra start på dagen

Dagen började bra med att Leo hjälpte mig att bädda sängen : )

Jag vill hjälpa till, men hamnar under täcket hela tiden : )

Efter detta har det hunnits med:

lite träning för oss båda..

Städning av köket...

och till sist lite myspys : )

Snart skall jag tävla om en filt hos Fröken M, gör det ni med : )

onsdag 29 september 2010

Kvällsro

Nu har Skrutt somnat efter lite gnäll och alldeles för lite mat, men han vägrade att äta mer och det går inte att tvinga honom. Nu återstår det att se om han vaknar i natt och vill ha mat eller inte : )

Så efter detta inlägg skall jag ta vara på lugnet och läsa lite i min bok : )

Eftermiddagen spenderades på golfbana men med tanke på hur det gick kunde jag stannat hemma, men som tur var höll T måttet och det var det väsentliga då han skall tävla i helgen.

Sov gott allihopa

Sovande Skrutt ca 4 mån

Midsommargolf 2009

Budapest

Det var en kanon resa jobbet hade ordnat åt oss : )

Resan startade på Landvetter kl 9:55 då planet lyfte mot målet i Ungern. När vi kom fram så var det lunch och sen en rundtur både med buss och till fots. Budapest är verkligen en vacker stad, hoppas att jag får tillfälle att åter komma dit med min familj.

På kvällen var det gemensam middag med alla (ca 260 pers) och sen utgång får de som orkade, men jag var för trött och återvände till hotellrummet. Vilket hotell dem ordnat åt oss, det fanns verkligen allt och lite till : )

På söndagen var det dags för eximination av den verktygslåda som tagits fram under våren och sommaren. Jag var lite orolig över detta då jag inte varit med på några genomgångar men allt gick bra och jag klarade mig : )

Man skulle titta på tre olika scener som spelades upp av cheferna och sen svar på några frågor kring detta. Efter detta var det dags att spela Jepordy och det var antaligen första och sista gången för mig : )

På kvällen var det gala middag och sen dans, vi höll på till efter tre och sen var det dags att ge sig ut på jakt efter mat, men det fanns verkligen inget öppet så vi fick lägga oss hungriga, men då det bara var två timmar kvar till frukost gjorde detta inte så mycket.

Måndagen var egen tid så det blev ett besök till Saluhallen, lite shoping samt en guidad båttur innan det var dags att bege sig till flygplatsen.

Trots en lyckad resa var det otroligt skönt att ta mark i Sverige och få träffa mina killar igen : ) Så jag har längtat efter dem, nu dröjer det innan jag åker bort igen.

Nu kommer lite bilder från resan

Fiskebatiljonen

Parlamentet

Del av hjältarnas torg

Teater tror jag, tyckte om målningarna

Eximinationsdags

 
Mitt sällskap under galamiddagen


Nu är det bestämt

Idag är alla samtal gjorda och det är bestämt att jag skall börja jobba efter årsskiftet. Inget exakt datum är spikat än, men T kommer att var föräldraledig från och med den 3 januari. Så nu gäller det att ta till vara på den tiden som vi har kvar innan bilen styr mot Ringhals igen.

Det är med blandade känslor som jag skriver detta då det är så himla kul att vara hemma med Skrutt å se alla hans framsteg, men när T sa att han ville vara hemma och ta en paus från sitt jobb kunde jag inte säga nej. Självklart skall han få vara hemma och uppleva nya framsteg med Skrutt och inte bara få rapporter av mig. Hoppas bara att han kommer att dokumentera dessa väl : ) vill ju inte missa något...

Hur delar ni upp dagarna hemma??

Min Älskade Skrutt

fredag 24 september 2010

Packat klart

Nu står resväskan i hallen, pengar, pass och biljetter ligger i handväskan så imorgon bär det i väg till Budapest med jobbet.

Kommer att bli superkul och kommer att lägga in massa bilder när jag kommer hem. Samtidigt är det skitjobbigt att lämna T och Skrutt hemma, saknar dem reda och kommer sakna dem mer och mer hela tiden : (

Så nu blir det massor av mys med familjen : )

Ha det gott så återkommer jag på tisdag

Äntligen hemma efter en lång dag på stan

Där vi inhandlade följande:

Lite att pyssla med nu när det är höst

Present från Leo till Mormor..

..och något att lägga den i.

Kläder till Skrutt blev det också så klart : )

Äntligen hittat burkar till hans mat och nappar

Vi tre tillsammans

Då T är ledig idag med så har vi hela dagen ihop att hitta på massor med kul, så nu skall vi gå till blomsteraffären och köpa en present från Leo till hans mormor som fyller år imorgon : ) Hipp Hipp hurra

Jobb och besök i Varberg

Igår var T ledig för att jag skulle åka till mitt jobb och prata lite. Det började med att T och jag åt lunch med några av mina kollegor på Hamnboden i Bua. Leo var självklart med : )

Sen åkte jag med mina kollegor till Ringhals och besökt några gamla kollegor, sen pratade jag med min chef om vad finns för möjlighet att komma tillbaka till jobbet efter årskiftet. Det är inga problem men hon kunde inte säga till exakt vilken tjänst så det skall bli spännande att se : ). Så när T börjar jobba på onsdag skall hanb begära föräldraledigt från och med januari.

Känns lite konstigt att börja tänka på jobbet nu och att man inte kommer att vara hemma oss Skrutt mer än på kvällarna då jag kommer att vara bort mellan 05:30 opch 17:00. Men jag får tro att allt kommer att gå bra, T är ju en helt underbar pappa : )

Efter jobbet så åkte vi vidare till Varberg och hälsade på Leos farmor och farfar. Där det blev fika, lek och kortspel : )


Bus och lek med farfar
Leo somnade där halv åtta och vi tänkte att det blir kanske lite vakentid när vi kommer hem men det var inga problem alls utan han sov till halv åtta i morse. Helt underbart

Läkarbesök

Som jag nämnt tidigare så skulle vi till läkaren i onsdag för att se om lilleman är mjölkproteinsallergiker. Så jag åkte dig med honom och han var på ett strålande humör hela tiden, vilket var skönt då jag själv var lite nervös för att de skulle sticka honom. Och mycket riktigt, de tog ett blodprov och stack honom i fingret. Leo blev mest chockad av sticket men tyckte inte alls om när sköterskan klämde ut droppe efter droppe. När hon fått det blodet hon ville ha ville vi bara där i från, men då välter hon ut provet och måste ta mer, då blev Leo arg och det förstår jag : )


Så här sysselsatte sig Leo i vänta på att bli stucken.. 

Leo och jag i väntrummet
Svaret kommer vi inte att få förrän 12 okt, så nu är det bara till att vänta.... 

onsdag 22 september 2010

God morgon

Nu har dagen startat med frukost till lilleman och träning för oss båda : )

Leo tränar när mamma tränar : )

tisdag 21 september 2010

Bara text

Sorry, nu bllir det ett inlägg med bara text då det går fortast, tar sådan tid att ladda upp bilder : (, då kvällste står och väntar.

Idag har det varit fullt upp : )

Först var det öppna förskolan och med en timmes promenad till och från.

Sen var det mat till mig och lilleman, innan jag bjöd in grannen på paj. Idag blev det en hallon- och björnbärspaj med vaniljsås. Allt var klart lagom tills T kom hem och strax efter kom M och W över och stannade tills nu. Alltid kul med besök : )

Skrutt är fortfarande hård i magen och lite smågrinig, hoppas att det blir bättre snart..

Imorgon skall jag och Leo först till barnläkaren för att ta reda på om han är allergisk möt mjölkprotein eller inte. Håll tummarna för oss. Efter det gör vi ett kort besök hos Carro innan jag skall till föräldrargruppen som kommer att handla om barnomsorg...har inte ens börjat fundera på det...

På vägen hem skall vi handla inför resten av veckan.

När vi väl kommer hem kommer det att bli mys för hela slanten då T är pappaledig torsdag och fredag : )

Sov gott!!

måndag 20 september 2010

Helt slut!

Nu har tjejerna gått och sängen väntar. Det var superkul att ses igen då det var flera månader sen vi var samlade, tyvärr saknades en idag men hon är förhoppningsvis med nästa gång.

Skrutt har varit på grinhumör idag och det kan jag förstå nu när det har visat sig att han har fått förstoppning. Så NU är det olja som gäller i ALLA hans måltider tills det blir bättre. Har ni några andra tips på vad man kan göra??

God natt
Skytten

Städning pågår!

Nu pågår städningen för full och det som skulle gå fort har blivit ett projekt att få iordningn i tvättstugan en gång för alla. Så detta projekt kommer inte att bli klart idag men bilder kommer sen.


Medans mamma viker tvätt, lekar Leo med sina strumpor : )

Liten paus i städandet för att ge denna sötnos lite mat

I väntan på mat
Idag blev det morot- och palsternackspure, så här ser Skrutt ut när han ätit : )

Kladdig i hela ansiktet : )

Tjejkväll

I kväll kommer tjejerna hem till mig för att pyssla och mysa lite. Har inte bestämt vad jag skall göra än, antingen blir det scrapbooking eller broderi. Får se lite vad de andra har hittat på.

Innan de kommer skall här städas och baka så att det finns något att bjuda på : )

Ha en bra dag

torsdag 16 september 2010

Stor dag idag!

Nu är att göra lista av klarade, Leo har blivit försäkrade och han har gjort nya framsteg idag med <3. Han har grepat tag i sina fötter för första gången : ) Ser så härligt ut där han ligger och gungar lite med händerna runt fötterna : )


Har hittat mina fötter : )
 Sen bestämde vi oss för att använda en av hans doppresenter nu när han blivit fyra månader, vi fick en ram där man skall sätta en bild på honom på ena sidan och på andra sidan trycker man hans hand- och fotavtryck i lera. Så här blev resultatet, lägger in en ny bild när ramen kompletterats med bild

Från rygg till mage

Leo vände på sig för första gången från rygg till mage när han var tre månader och sen har det inte hänt något förrän nu. I tisdags (14/9) vände han sig från mage till rygg bara så där och igår vände han sig flera gånger och har fortsatt med det idag : ). Så nu är det slut med att ligga och sova på soffan och i fåtöljen : )

Det är så kul att följa alla dessa små steg i hans utveckling <3

Här har han precis vänt på sig från rygg till mage

Underbar morgon

Leo har ätit, fått ren rumpa och nu ligger han och roar sig själv på en filt mednas jag äter frukost : ) Toppen start på en dag som innehåller mycket som skall göras. På listan idag står följande

1 Städa då vi får besök i eftermiddag
2 Handla, kylskåpet är tommt
3 Gå på föräldragrupp
4 Försäkringssnubbe kommer och pratar om våra försäkringar
5 Packa för morgondagens utflykt

Vad står på erat schema??


Leo roar sig själv : )

Igår var ingen bra dag...

...då jag sov dåligt hela natten och Leo var på ett skithumör...skrek mycket, ville inte äta med sked och ville bli buren på hela tiden, så det blev inga inlägg om gårdagen.

onsdag 15 september 2010

Tävlar igen : )

..denna gång hos Fröken M


" Jag tävlar om ett muffinsträd och ett paket valfria muffinsformar

hos Fröken M i samarbete med Lyckas Med mat. Tävla HÄR du också !"

Tävlar : )


Jag tävlar om ett presentkort på 500kr från Wilma&Morris hos Matilda.

Var med och tävla här du också!

Vad fel jag hade..

Jag trodde ju att Leo skulle sova hela natten då han varit med om så mycket igår, men vad fel jag hade. Han vaknade minst en gång i timmen och skrek, så det var bara att vakna och stoppa om honom och ge honom nappen. Så idag är inte jag så pigg men det kanske blir bättre efter frukosten : )

Leo 1 vecka gammal och första gången han sov i egen säng

tisdag 14 september 2010

Många bebisar och barn

Idag har jag och Leo som sagt varit på öppna förskolan för första gången och Leo som inte är van vid andra barn hade fullt upp med att hänga med. Tror att han tyckte det var kul (det gjorde i alla fall jag) men vad trött han var när vi kom hem. Han sov i över två timmar vilket är väldigt länge då han brukar sova i ca 30 min i vanliga fall.

Leo på öppna förskolan

Vid sex idag kom nästa barnbom då vi var hos en vän på Tupperware party och de har fyra barn plus några till som var där, så nu sover han som en stock och kommer nog att drömma om barn i natt : )

Det var inte bara Leos första TP utan även T´s, tyckte det var kul att han vill följa med och umgås med pappan i familjen vi var hos. Ni kommer få se vad vi köpt när produkterna har hittat hit : )

Så här fin var jag när vi skulle på TP : )

Öppna förskolan

Om en liten stund är det dags för mig och Leo att traska i väg till öppna förskolan här i Hillared och om jag har förstått det hela rätt är det babyrytmik på schemat : )

Träffade en mamma på föräldragruppen i förra veckan som också skall dit, kommer att bli kul att träffa andra mammor/pappor och deras barn.

Leo är redo för öppna förskolan

måndag 13 september 2010

Fullt upp

Idag har jag haft fullt upp hela dagen så det blir inga bilder.

Först har jag och Leo gått igenom alla pappershögar som har legat i köket länge. Jag är expert på att samla papper i högar och drar mig sen för att ta tag i dem, men idag var det dags att göra högarna lite mindre : ) Är det någon som känner igen sig?

Sen har det skrivits protokoll, jag har varit och klippt mig (i Kinna) och vi har haft styrelsemöte på klubben (i Borås) nu ikväll. Så nu har jag ett nytt protokoll som skall skrivas, hoppas bara att jag orkar göra det lite mer än samma dag som nästa möte : )

Därför tar jag kväll nu så sov gott alla!

söndag 12 september 2010

Baksugen

Idag blev jag sugen på att baka lite muffins och satte glatt igång, men när kakerna stod i ugnen så jag att jag glömt att hälla i smöret...lite snurrig jag vet ; )

Så jag gjorde lika glad en ny sats med smet, men upptäckte att jag inte hade tillräckligt med socker så jag sprang över till grannen och lånade lite och som tack för det fick den en liten present av mig..



För er som undrar så gick muffinsen utan smör att äta med så nu har vi hur många muffins som helst. Tänkte att T skulle få ta med sig några till jobbet i veckan : )

Grötdags

Igår fick Leo gröt för första gången och han fick en halv portion, idag skall vi se om han orkar äta en hel och i så fall skippar vi ersättningen denna gång...

Lite bilder från trampet igår

Regnet stod som spö i backen precis innan vi skulle gå, men sen klarnade det upp lite och var uppehåll under hela tipspromenaden. Ibland skall man ha tur och igår var det en sådan dag när det gällde vädret...själva tipspromenaden gick ok, vi fick 16p och slog T's lag med 2 p men stationerna som var längs vägen gick sådär. Men det blev många skratt och glada miner längs vägen så det gjorde inte så mycket : )

Leo redo för sitt första tramp : )

Bågskytte var en av stationerna

Säckhoppning var den sista stationen

lördag 11 september 2010

Pappa

Idag är det ett år sen min pappa gick bort och det går inte en dag utan att jag saknar honom. Det händer så mycket i mitt liv just nu och jag skulle göra vad som helst för att han skulle få vara med och dela detta med mig och resten av min familj.

Vi kommer att åka till mamma i eftermiddag och stanna där tills imorgon.

SAKNAR dig så OTROLIGT mycket, ÄLSKAR dig pappa!

Hillaredstrampet

Om några minuter skall vi bege oss ut i regnet och gå en tipspromenad med lekar här i byn. Detta är något som arrangeras varje år här i Hillared. Uppdaterar med bilder imorgon.

God Morgon

Idag är vi uppe tidigare än vanligt, detta för att vi skall skjuta lite på Leos tider. Han brukar gå upp vid åtta och somna mellan nio och tio på kvällen. Vi vill att han skall somna lite tidigare så idag var vi alla uppe vid sju och det var inga problem att väcka Leo men han var inte lika glad när han skulle äta gröt för första gången. Han var hungrig och tyckte att det tog för lång tid, så imorgon blir det ersättning på morgonen och gröt lite senare på dagen : )

Vad har ni för morgon- och kvällstider för era barn?

Leos första gröt

fredag 10 september 2010

Känner man någonsin någon så bra som man tror??

Har funderat lite i kväll och undrar om man känner sina nära och kära så bra som man tror eller om man bara tror att dem är på ett visst sätt. Har fått se några nya sidor hos någon som jag tycker om och vet inte vad jag skall tycka om detta. Har blivit sårad och ledsen men antar att jag måste acceptera och gå vidare...

Hur har ni gjort när ni fått lära känna nya sidor hos personer ni tycker om???

Dags att lämna bort Leo

Nu är det dags att lämna Leo till grannen för några timmar. Han är nu mätt och belåten samt har en ren rumpa så han är så redo han kan bli. Själv tycker jag alltid att det känns lite jobbigt att lämna bort honom även om jag vet att det inte blir några problem...är det bara jag som är sådan eller är alla mammor likadana??

Middag

Idag har jag lovat att ha klart middagen tills T kommer hem så att vi hinner med allt som skall göras innan vi skall lämna Leo hos grannen. Det blev tacopaj.

Bryn köttfärsen, ca 400g, och häll i en burk tacosås av vald styrka
Degen är gjord på 3dl mjöl, 125 g margarin och 3 msk vatten som blandats ihop. Perforera degen med en gaffel när den är utplattad i formen och in i ugnen i 10 min. När degen är klar häll i köttfärsblandningen i formen och strö över riven ost och in i ugnen igen i ca 10-15 min.

Här är det färdiga resultatet, serveras med lite sallad och crème friche

Barnvakt

Senare idag skall Micke med familj passa Leo en stund, så att jag å T får några timmar för oss själva. Känns som om vi behöver det då det är mycket som pågår hos oss, både roliga och mindre roliga saker. Uppdatering kommer senare.

En av barnvakterna, Mickes pojk

torsdag 9 september 2010

Första måltiden

Igår skulle Skrutt få smaka på lite morotspure och det var första gången han fick något annat än mjölkersättning. Maten serverades i denna fina servis som han fick i doppresent.


Så här såg maten ut och detta var vad han åt