tisdag 30 november 2010

Leos julkläder

Nu är kameran laddad så här kommer den utlovade bilden på Skrutts julkläder : )


God Jul


Shopping och lite bilder

Igår var vi som sagt hela familjen på stan och shoppade loss ordentligt. Dock blev det bara en avprickning på listan med vad som skall göras/köpas innan bröllopet var att vi båda hittade skor : ) (Aldrig fel med ett par nya skor)

Vi var på stan nästan hela dagen så även om det inte blev så mycket bröllopsbestyr fick vi inhandlat massor av julklappar till nära och kära. Kommer att visa alla presenterna här sen, men måste slå in dem först : )

Även Leo fick lite saker igår (förvånande eller?), bland annat lite kläder som han skall ha på sig under julhelgen. (Bilder kommer så fort batteriet till kameran är laddat)

Så under tiden tänkte jag visa lite biler som vi tog på hans 6 månaders dag

måndag 29 november 2010

I väntan på målaren

Sitter vi och äter frukost ihop och Skrutt ligger och sover. Är verkligen toppen när T är ledig : ).

Idag skall vi åka till stan och ordna lite inför bröllopet och kanske inhandla en och annan julklapp.

God morgon!

söndag 28 november 2010

Från varmt till kallt

Idag var det dags för babysim igen och denna gången fick T och Skrutt bada utan mamma. Jag var med och fotade istället och det är jag riktigt glad över då Skrutt skrattade högt nästan hela tiden och sprattlade som om han aldrig gjort något annat (han har aldrig sprattlat innan).



När vi varit hemma en sväng skulle vi gå och besöka några vänner en bit bort och då det var så mycket snö ute bestämde vi oss för att lämna barnvagnen hemma och använda oss av ett nytt färdmedel : )


Vi hade med oss glögg och lussebullar, så att vi fick upp värmen igen efter promenaden : )

Första advent

Tycker att det är så mysigt med vintern och allt det innebär, blir glad i hela kroppen när jag ser snö som ligger vit på hus och tomt.

Har gjort egna adventsljustakar i år ( som många andra har jag sett ). Det blev två olika, en som vi skall ha i vårat vardagsrum när det är klart och en som skall stå i tv-rummet i källaren.

Ha en riktigt mysig söndagkväll

lördag 27 november 2010

Mysmorgon

Idag gick jag och T upp innan Skrutt, han sover fortfarnade, och ordnade med en riktig mysmorgon med frukost och levande ljus. Det är inte ofta som vi går upp före Skrutt, men det kanske vi börjar göra lite oftare, det är sådan stämning med ljusen och all snö utanför fönstrerna.

Idag skall jag och T spendera dagen på olika håll. Jag ha pysseldag med några tjejer och T och Skrutt skall åka till mormor och hjälpa henne att renovera färdigt en toalett. Känns redan lite tom och dem har inte åkt än, vet att det låter löjligt men jag tycker att det bara blir svårare och svårare att lämna Skrutt och då har vi lämnat bort honom sen han var sex veckor...

God morgon på er!

fredag 26 november 2010

Snabb titt

Då det varit fullt upp hela dagen vill jag bara titta in och säga hej till alla samt önska trevlig helg. Det är ju första advent på söndag och jag är så sugen på att julpynta lite, men eftersom målarna kommer på måndag får jag försöka hålla mig tills dem är klar. Kommer i alla fall att plocka fram alla ljus så att vi kan få lite stämning här på söndagmorgon.

Trevlig helg!

torsdag 25 november 2010

BVC och "Pyssel"

Nu har vi varit på BVC och de tyckte att Skrutt växer som han skall, han är 70 cm lång och väger 8215 gram. Jag frågade även om det var något jag kunde göra med hans hosta, men de sa att det bara var bra att han hostade för då får han upp det och sen sväljer han det och bajset blev annorlunda. Jag fattar inte det, så är det någon som gör hör gärna av er. Själv hade jag tycket att det var bättre om han inte hostade och fick sova ordentligt på natten, men det är väl bara jag....

_________________________________________________________

När vi kom hem var även T hemma och efter att vi fikat och badat Skrutt trodde jag att jag skulle få pyssla och nog blev det pyssel även om det inte blev som jag tänkt : ) Grannen ville ha den stora och hemska bokhylla som Skrutt hade i sitt rum, så idag tömde vi den och bar över den till grannen (grannen fick givetvis hjälpa till att bära då hylla väger hur mycket som helst ; )). Sen möblerade vi om lite med Skrutts nya möbler och det blev rätt bra även om det fortfarande står en del saker som inte skall vara där. Här kommer en bild på vad vi ställde dit istället för den hemska hylla : )

Bilderna är inte bäst att jämnföra men man får en idé om hur det ser ut

Nog har vi pysslat men jag hoppas ändå att jag skall hinna med lite av mitt pyssel idag, vad det är får ni se senare. Pysslar ni och med vad i såfall??

Snoret fortsätter..

..att rinna på min stackars lilla kille, men det som oroar mig mest är att hans hosta blir värre och värre. Han hostar tills han tappar andan och det är inte alls roligt att lyssna på. Ger honom host medicin några gånger om dagen och det verka hjälpa lite men inte speciellt mycket. Gör ont i mig när jag inte kan ta bort det åt honom. Som tur är skall vi till BVC på en försenad 6 månaders kontroll idag så jag tänkte passa på att fråga lite om Leos förkylning och vad man kan göra för att underlätt för honom.

Annars blir det en ganska lugn dag idag med lite pyssel och mycket mys. Har försökt att stöka undan alla måsten nu på förmiddagen så när T kommer hem finns det bara roliga saker att göra : )

Ha en härlig dag på er!

onsdag 24 november 2010

Pyssel och mat

I väntan på att T skulle komma hem satte vi oss för att pyssla lite. Jag med mina julkort och Skrutt med sitt papper. Alla kan pyssla stora som små : )



När T kommit hem åkte vi och lämnade Skrutt hos "tant" Eli och begav oss till affären för att handla.. Vi trodde att vi var smarta som handlade idag, dagen innan lön, men men det var det nog fler som tänkte för det var folk överallt och jag fick nästan panik. Tur att inte Skruttis var med :)

Detta blev våran skörd denna gång

Vi tänkte att vi skulle försöka oss på detta med att storhandla, men jag tror att vi behöver träna lite mer på det innan vi får det att fungera till 100%

PS tycker ni att det ser lite konstigt ut på bloggen så är det för att jag exprementerar lite med ett nytt fotoprogram, kommer snart att lugna ner mig igen : )

Tack!

Vill bara passa på att tacka Fröken M som berättade om fotoprogrammet Picnik på sin blogg.

Tack var det har jag äntligen hittat ett lätt program där jag kan redigera mina biler innan jag publicerar dem. Dessutom har jag fått till rubrik med bidler här på bloggen så som jag vill ha dem.

Så tusen tack Fröken M


Snoret rinner

Skrutt har faktiskt sovit bättre i natt än jag trodde att han skulle göra, men det klart han var nog trött efter det att grannarna varit över på lite tisdagsmys. Helt klart var det Skrutt som fick mest mys då alla ville leka, bära, hålla eller klappa på honom. Så i går var han centrum för hela 7 personer så jag förstår att han var trött när det väl var dags för sängen, sen fick han även lite alvedon då hans feber steg lite igår kväll.

Idag på morgonen förstod jag för första gången att han kan andas med munnen utan problem (nyfödda kan ju inte det och jag vet inte när dem lär sig det) då hans lilla näsa var helt igen täppt av torkat snor. Trots att snoret rinner och han dreglar (vi misstänker att det är en tand på väg, den har i och för sig varit på väg sen i början av oktober men den känns tydligare än någonsin) har han varit på solskenshumör hela dagen, han hoppade till om med över sin förmiddags lur (vilket inte är vanligt) och detta utan att bli på dåligt humör : )

Men nu sover han så jag önskar honom en skön tupplur.

tisdag 23 november 2010

Inställt

Idag var det tänkt att vi skulle åkt in till stan och fikat med några mammor från föräldragruppen, men då Leo har varit så snorig i natt att han inte kunnat sova så ställde vi in det.

Hoppas att ni som kommer iväg får det roligt och att vi kan var med nästa gång.

Leo är fortfarande snorig och det bara rosslar i halsen på honom så han är inte på sitt alldra bästa humör, men han gör så gott han kan och skrattar mellan hostattackerna och håller i gång tills näsan är igentäppt.

Hoppas att detta skall gå över snabbt så att vi slipper använd snorsugen som han minst sakt avskyr och den måste tyvärr användas flitigt nu. Han skall få både näsdroppar och hostmedicin idag (1 dl vatten uppkokat med 2-3 msk socker, skall tydligen vara slemlösande)

Men har vi tur kommer grannen med familj över på lite glögg och pepparkakor senare i dag och förgyller våra dag : )

måndag 22 november 2010

Tjejkväll och överraskning

Kvällen har jag spenderat med tjejerna och vi har snackat massor om allt och inget samt pysslat lite. Alla med olika saker som broderi, virknig, julkortstillverkning, fotoalbum och föra över födelsedagar till nästa års almnacka. Som vanligt går tiden alldeles för fort och det var dags att ge sig av hemåt. Som tur är kommer jag att träffa några av dem redan om ett par veckor, ser verkligen fram emot detta. Tycker att vi träffas alldeles för sällan, men då alla bor på olika ställen och har familjer är det svårt att få ihop våra scheman.


På vägen hem såg jag att jag fått ett sms från T där det stod att Skrutt somnat och att han hade en överraskning till mig, så jag tog mig hem så fort det bara gick men har inte fått överraskningen än... Jag är en sådan person som inte kan vänta utan bara tjatar och tjatar men han tiger som muren så jag antar att ja får vänta tills han vill berätta om det själv... Vet inte hur jag skall klara det men men den som väntar på något gott....


God natt på er!

Återbesök med nålar

Nu är jag hemkommen från min träff med sjukgymnasten och jag får lov att säga att jag är glatt överraskad. Han lysnade på vad jag sa och kunde sedan se detta på min kropp samt att han slöste mitt magont. Det hänger ihop med ryggen och det är en muskel som gör ont och har inget med magen att göra. Tycker att det var skönt att höra, däremot blev jag inte riktigt lika glad när han frågade vad jag tyckte om nålar. Jag tycker inte alls om nålar och anade genast ugglor i mossen och precis som jag misstänkte vill han prova akupunktur på mig nästa gång vi träffas. Ja det blir en nästa gång även om jag har ondare i ryggen nu än innan, så tror jag på det han säger och hoppas att han kan hjälpa mig av med det onda..

Ryser bara jag ser detta, någon som har någon erfarenhet av nålar, mm jag menar akupunktur?

Sjukgymnast

Då var det äntligen dags för mig att kolla upp min rygg. Skall träffa en sjukgymnast idag, men som ni redan vet tycker jag inte om läkare av något slag så vi får se hur det går. Då T har tjatat på sin sjukgymnast att han skall ta emot mig och då han gick med på det trots att han igentligen inte tar emot några nya patienter känns det inte som om jag kan säga nej. Så nu när jag ändå skall dit får jag försöka att ha sinnet öppet och göra det bästa av situationen och vem vet han kanske kan få mig att börja känna lite tillit för läkarkåren igen. Berättar hur det har gått ikväll.


Bombadill

Nu var det dags för mig att vara med och tävla lite hos Fröken M igen. Denna gången gäller det saker från Bombadill

” Jag tävlar om ett julpaket till ett värde av 420:-

hos Fröken M i samarbete med Bombadill. Tävla HÄR du oxå ! ”

söndag 21 november 2010

Hoppgunga

Sa till T i fredags att vi skulle åka och köpa en hoppgunga till Leo nu när det var rea på dem, men vi fick med oss massor av leksaker från familjen R igår och däribland fanns det en hoppgunga så nu slapp vi den utflykten : ) Leo har provat den idag och han bara älskade det : )






<3 Vår härliga unge <3

Med dessa bilder säger vi hejdå för idag!

Tävling och barnkalas x 2

I går åkte vi hemifrån 06:57 och kom inte hem förrän 00:20, så gårdagen var lång. Den började med att vi åkte till klubben där vi arrangerade en tävling. Jag satt i sekretariatet och T fick stå i köket. Jag tävlade även på förmiddagen och det gick bra till att börja med men sen dalade det mot slutet men jag tog hem en tredje plats så jag får vara nöjd. Medans T och jag jobbade satt Leo och lekte i köket eller så var han hos någon av alla tjejer som var där och hjälpte till. Det är tur att han inte är blyg :)


Här kommer en bild på den tjej som hade Leo mest, hon hade åkte med bara för att Leo skulle vara där, visst är det härligt. Tack så mycket för hjälpen Josefine <3

__________________________________________
När tävlingen var färdig och alla papper var iordning gjorda och skickade till förbundet bar det av till kalaset hos Sofia och Kajsa. Där hade dem dukat upp ett eget bord åt oss



 Till och med Leo hade fått en egen plats med tallrik och nappflaska
å söta namnlappar fanns det åt alla

sen blev det dags för en riktigt tjejig tårta : )
Hello Kitty tårta och Kajsa (som blev 5 år)

och här är en bild på det andra födelsedagsbarnet, Sofia ( 8år )

Tack familjen R för en mycket trevlig och rolig kväll, hoppas att vi gör om det snart.

Fast vi inte var hemma förrän efter tolvslaget så sov Leo nästan ingenting alls på hela dagen, men han somnade så gott när han hamnade i sin egna säng.

Invigning och ny familjemedlem

I onsdags när T kom hem så skruvade jag färdigt Leos byrå och sen invigde han den, genom att provsitta den så klart ; )




















I fredags när jag och Leo gjorde fint i väntan på att T skulle komma hem så hittade jag en ny familjemedlem, ett litet blygt spöke...han ville inte visa sig och sa inte ett knyst, får se om det blir bättre med tiden ; )

onsdag 17 november 2010

Huller om buller

Det beskriver nog min dag bäst. Idag har jag gjort massor av olika saker, en del roligare än andra.

Jag har gjort i ordning alla listor samt protokoll till tävlingen som klubben har på lördag (Borås bågskyttesällskap)

Jag har sätt ihop halva våran tv-bänk av misstag. Det var igentligen tänkt att jag "bara" skulle sätta ihop en byrå till Skrutts rum. Problemet vara att byrån bestod av två paket och att jag tog fel, därav bara halva tv-bänken. Resten kommer att sättas ihop när vardagsrummet är ommålat. Satte även ihop byrån, tog betydlig längre tid än jag räknat med och ibland önskar jag bara att möblerna kunde var ihop monterade redan, men då hade säkert priset varit ett annat också. Så det är väl bara till att bit i det sura äpplet och skriva, hamra och svära lite : )

Har även hunnit läsa lite i min bok, tvätta, äta pizza, njuta framför en varm brasa och titta lite på tv.

Så nu när lugnet lägger sig här hemma skall jag mysa lite med T innan jag skall titta på Greys.

Ha en trevlig kväll.

tisdag 16 november 2010

6 månader

Idag blev Leo 6 månader och han har blivit stora killen. För att fira detta har vi varit hos en fotograf och tagit jättefina bilder på honom och har vi tur får vi dem i morgon : ) Då kommer jag givetvis att lägga ut dem här så att ni får se våran stora kille.

Som bevis på att han blivit stora grabben lät han mamma och pappa sova hela natten för första gången och eftersom han inte kallade på oss i natt var jag givetvis tvungen att titta till honom när jag ändå var uppe på toaletten : )

Hurra hurra för våran Skrutt.

Nu är det dags för lite mys med familjen.

God kväll på er alla!

måndag 15 november 2010

Tävling, Ikea och lite annat

När T kom hem bestämde vi oss för att ha en lite tävling här hemma om vem som kunde sätta ihop skrivbordstolarna, som vi köpte på Ikea härom dagen, snabbast : )
 T förberedde startplatsen

 Och här är resultatet och tyvärr får jag erkänna mig besegrad denna gång men det kommer säkert fler små tävlingar här hemma som jag kan vinna : )

 medans jag och T satte ihop Ikea möbler läste Skrutt bruksamvisningen och njöt av en skön brasa
 (blev inte så bra på bild..)
 Efter stolarna tröttnade jag, men T fortsatte med dessa två hyllor som Skrutt skall få ha i sitt rum. Medans T höll på med hyllorna gjorde jag..

 dessa tavlor, eller tavlor och tavlor, det är väggtexter som jag har satt på ett fint papper. Kommer nog att komma ramar till dessa plus att jag kommer att göra två till med tiden. Dessa tavlor var en del i det hemliga projekt jag pratat om för ett tag sen och T blev faktiskt riktigt glad även om han fick reda på det lite innan jag var helt klar, har så svår för att vara tyst om sådana saker : )

 Dessa två hjärtan var farsdagpresenten till T från vår älskade Skrutt, det syns lite dåligt men det står PUSS och KRAM på dem.
 Nämde förra vecka att jag blivit klar med två stora saker och en var ju tackkorten till dopet och här ovan ser ni den andra. Det är bröllopsinbjdningar och nu när de flesta fått sina kan jag äntligen tala om det här : )

När korten var klar gick vi till postlådan och var givetvis tvungna (eller hur det stavas) att posta dem tillsammans :)

söndag 14 november 2010

Söndags mys

Efter det att häcken var färdig klippt åkte jag och köpte farsdag present till T, vad det blev kommer jag att visa senare. Medans jag var iväg började T riva en vägg i det som skall bli mitt klädrum : )


före

efter

Sen bar det av till babysim och farsdag firande hos Ts föräldrar, där fick vi mat och massor av kakor, bullar och tårta. Det var smaskens : )

På väg hem stannade vi till och köpte kina mat till oss och några vänner. Så vi åt hos dem och kom precis hem och nu äter Leo päron och persik och som vanligt slukar han allt : )

Mys med Eli

Så denna söndag har haft hög mys faktor hos oss och den kommer att fortsätta en stund till.

Sov gott alle sammans

Klippa häck

Fick en lapp i brevlådan härom dagen från kommunen att dem tyckte att våran häck stack ut för mycket över gatan. Det stod även att om vi inte åtgärdade det så skulle dem göra det på våran bekostnad och då dem är ute i så god tid fick vi bara några dagars framförhållning. Det måste vara gjort tills i morgon så nu skall vi alla tre gå ut i det härliga vädret och klippa häck : )

God morgon!

lördag 13 november 2010

Resultatet

Vi kom hem från Ikea för en liten stund sen och allt är inburet,  men jag vet inte riktigt om jag ser fram emot att sätta ihop alla dessa möbler...

Någon som är sugen på att hjälpa till??

Det tog nästan sex timmar, var sjukt mycket folk och vi fick gå in och ut två gånger för att få med oss allt. Tycker inte att det var speciellt roligt på Ikea idag vilket jag alltid tycker annars, men då inte allt fanns blir det en runda till dit innan jul....hoppas att det blir roligar då.

Nu skall jag krypa upp i soffan och bara vara en stund

Mormor och Ikea

Idag skall T och jag åka och köpa lite möbler på Ikea och medans vi gör det skall Skrutt få vara hos sin mormor. Så vi skall alldeles strax åka då vi skall lämna skrutt i Alingsås innan vi åker vidare mot Göteborg.

På Ikea skall vi handla:

1 garderob till hallen
4 garderober till mitt klädrum
1 skogarderob att ha i källaren
2 små bokhyllor till Leos rum
1 byrå till Leos rum
3 bokhyllor till vardagsrummet
1 tv-bänk till vardagsrummet
ev ett vitrinskåp till matsalsdelen

Skall bli så kul att få lite ordning här hemma, det kommer nämligen hit några målare för att göra vitt och fint i vårat vardagsrum snart och då vi inte har några möbler dit tänkte vi passa på att köpa det idag. resultatet kommer givetvis att visas upp här : )

 
God morgon på er!

torsdag 11 november 2010

Farmor

Då jag varit trött och inte mått så bra på sista tiden bestämde vi oss för att Skrutt skulle få vara hos sin farmor idag igen. Så att jag får lite tid för mig själv.


Så dagen började med att jag gick upp med T för att kunna säga hej då till Skrutt och då passade jag på att bädda rent i våran säng så att vi får krypa ner i rena sängkläder. Älskar känslan när man för första gången kryper ner i en renbäddad säng. Så jag försöker att byta lakan en gång i veckan. Hur ofta byter ni?

Kom bort lite från det jag skulle skriva, så nu när huset är tyst och det bara är tvättmaskinen som surrar skall jag krypa ner i soffan men frukost, en filt och min bok som jag läser för tillfället (en shoppoholic får en syster) och sen får vi se vad dagen för med sig.

God morgon!

tisdag 9 november 2010

Nöjd och orolig

Sitter i soffan och känner mig nöjd över att jag har fått i väg tackkorten för dopet i augusti. Vet att det är sen men bättre sent än aldrig : )

Är även nöjd att en annan sak har blivit klar idag, kommer att visa vad det är imorgon eller på torsdag : )

Samtidigt som jag är nöjd är jag även lite orolig, har ont i magen och vet inte vad det är, har även mått dåligt de senaste dagarna och nej jag är inte gravid. Så blir det inte bättre kommer T att tvinga iväg mig till läkaren. Tycker inte alls om att gå till läkaren och gör det bara under tvång...

C blir du orolig så ring annars ringer jag dig om det blir värre, är ingen fara med mig. Kram

SNÖ!!!

Passade på att gå ut och ta ett kort på hur det ser ut i våran trädgård med all snö. Älskar snön och sitter i soffan och myser med Skrutt sovandes bredvid mig : )

Längtar till jul och tror att jag skall tjuvstarta litet idag och köpa lite glögg som jag och godingen kan dricka när vi myser i soffan ikväll. Vem vet kanske slår jag även in lite julklappar ikväll : )

Hoppas snön är här för att stanna!

Sömn och bloggande

Nu sover skrutt, lagom tills han skall äta men men han får sova en stund och maten får vänta lite : ). Själv tänkte jag passa på att läsa i några av bloggarna som jag följer.

Ha en bra dag!

måndag 8 november 2010

Inte med glädje

Nu har T kommit hem och vi skall strax bege oss till stan, dels för att träna lite men även för att avboka våran resa som vi planerat till våren. Känns inte jätteroligt att boka av den men resan kommer att bli av bara lite senare än tänkt : ) Det positiva är att vi inte kommer att vara borta från våran älskade skrutt i över en vecka. Älskar dig min lilla skatt

Full fart

Efter en natt där både jag och Skrutt har sovit bättre än på länge är det nu full fart här. Jag sitter vid datorn och äter frukost och Skrutt ligger på golvet och lek, vrider och vänder på sig. Det är så roligt att titta på honom och se om han gör något nytt idag med : )

God Morgon