fredag 30 september 2011

Inbjudan

Bilden har inget med texten att göra, men ville gärna visa min minsting : )

Fick idag frågan om jag ville vara med och spelade innebandy, bangade dock idag men funderar på att vara med nästa vecka. Är dock lite orolig att kroppen inte är redo efter förlossningen men men det får jag ju bara reda på om jag testar : )


Dagens överraskning


Under dagens promenad så stannade vi till hos Janne och Eli och pratade lite och helt plötsligt höll hon fram en liten presentpåse till mig. Jag blev jätteförvånad och förstod ingenting, hon förklarade att det var för att hon fått låna vår bil i några dagar för ett tag sen. Tyckte inte att det var nödvändigt, men blev så klart otroligt glad och när hon visade vad det stod på armbandet började jag nästa gråta. Tusen tack Eli för den otroligt fina gåvan <3

Kläder





Grannen var över härom dagen med flera påsar med kläder som hennes pojk växt ur och idag fick jag äntligen tummen ur att gå igenom dessa påsar. Det fanns hur mycket som helst däribland denna tuffa väst som grabbarna A behöver växa i : )

torsdag 29 september 2011

53 dagar

En ledsen kille
Pyret har varit och vägt och mätt sig idag med och denna gång stod vågen på 5600 gram och måttstocken visade 60,5 cm. Han växer så det knakar och det är så härligt att se hur han ändras nästan från dag till dag. Han är mera vaken nu och tycker om att vara med när vi grejar här hemma, han tycker även om att ligga på mage och sova en stund innan det är dags för natten. Vår minsting håller på att bli stor han med. Älskar dig Pyret av hela mitt hjärta <3

Bankbesök

Spargrisarna som barnen fick hos banken, dock utan nyckel så det som kommer i kommer inte ut : )

Besöket hos den nya banken gick bra och nu skall alla konton med mera vara ordnat och det känns skönt, dock dröjer det ett tag till innan allt är avslutat hos den gamla banken. Barnen var med och Skrutt var jätteduktig även om han blev lite trött på slutet, mötet tog över timmen så det var inte så konstigt. Hans belöning blev en ny spargris till hans redan stora samling, han kommer även att få en skiva med musik på posten. Pyret fick så klart en likadan spargris men i hans fall är det den första som kommer i hans ägo : )

Stort paket

Leo älskar paket och tyckt det var roligt att leka med detta stora : )

Detta goda dock fler paket av några sorter plus två paket extra mjölk var det i paketet
Idag kom det en stor gul lastbil från posten inkörandes på vår gata och det visade sig vara ett paket till lilla mig som skulle levereras. Till vår förtjusning var det kaffet/chokladen från Tassimo som kom, blev överraskad att det redan kom då det inte var många dagar sen jag beställd varorna : )

onsdag 28 september 2011

Besiktning av mig

Bilden är från när vi var på IKEA
Idag var jag på den obligatoriska besiktningen som man skall gå på 6-8 veckor efter förlossningen. Det var kul att träffa barnmorskan igen och vi pratade länge och väl och efter undersökningen fick jag godkänt men måste fortsätta med knipövningarna. Passade även på att kontrollera mitt blodvärde då det var väldigt lågt under graviditeten men även där fick jag godkänt så jag behöver inte äta järntabletter längre. Slutade i och för sig med det i samband med förlossningen men det var skönt att få en bekräftelse på att det var ok.

Fler presenter

Det var inte bara mamma som fick presenter igår, barnen fick så klart lite saker när vi ändå var på stan. Och det händer ju aldrig annars : ). Tror knappt jag varit i stan utan att köpa något till mina små älsklingar sen de kom till världen :)
Bodyn är från mormor till Pyret, han fick en mössa med samma katt på då han föddes : ). Byxorna köpte jag då han har fått en body som går i rött av Skrutts gudföräldrar

Vantarna är från mormor till Skrutt och extrakragarna är från oss

Skrutt fick även denna giraff av mormor och när man trycker under den så..

...lägger den sig ner.
Då det igår var 27 månader sen min man och jag blev ett par så passade jag även på att uppmärksamma detta med en lite ros till honom. Älskar dig godingen <3


Firat mamma

Igår spenderade vi som sagt eftermiddagen med mamma och det blev lunch på en restaurang i Storkenhuset i Alingsås. Tyvärr var maten inte så god som önskat men den gick ner, tror dock att Skrutt tyckte att ärtorna var godast : )

Sen gick vi runt lite och tittade i diverse affärer och till slut hittade vi det som vi var ute efter, nämligen en present från barnen till deras mormor. 

Ringen till på pekfingret är från Pyret och den på långfingret är från Skrutt.

När vi väl kom hem till mamma blev det massor med bus och sen bjöds det bönsoppa som vi alla tyckte mycket om. Skrutt åt två gånger, sin egna portion och sen en del av mormors : )

måndag 26 september 2011

Höstgryta

har redan påbörjat dagens middag då jag inte kommer att vara hemma när den skall intags. Idag blir det lite av en improviserade höstgryta med lite rotfrukter. Köttet puttrar på spisen nu och snart skall grönsakerna hällas i och så skall det puttra ytterligare en stund.

Då jag inte riktigt tror på mina kunskaper som kock hoppas jag att den kommer att uppskattas av T och Skrutt, men det får jag inte reda på än ; )

Morgonbestyren avklarade

Pyret redo för morgonpromenaden

Pyret i sin söta jacka som han fått av olemor


Frukost till mig och barnen - check
Påklädnad av oss alla - check
Morgonpromenad i samband med att Skrutt lämnas på dagis - check
Diskmaskinen ur och i röjd - check
Övrig disk diskad - check

Idag var förta gången som jag hade hand om båda barnen själv på morgonen, det gick mycket bättre än förväntat. Då Skrutt håller på att få tänder igen är han inte på sitt bästa humör men idag visade han sin bättre sida : ) Det var även första gången som jag själv lämnade Skrutt på dagis och även om han blev ledsen så vinkade han hej då till mig innan jag gick så det gick också lättare än jag trott : ) Med andra ord har denna dagen fått en bra start.

God morgon!

söndag 25 september 2011

Trött

Tröttheten har kommit över mig de senaste dagarna och jag har ingen ork till något, så ikväll blir det bara till att slappa och ta det lugnt. Imorgon är en ny dag och då är det dags att komma igång med träningen igen och med den kommer förhoppningsvis energin tillbaka till mig igen.

God natt!

Grattis mamma!



Grattis världens bästa mamma och mormor på din dag.

Tyvärr har vi inte kunnat fira mamma då hon jobbat hela dagen, men på tisdag skall vi träffas och äta lunch och titta lite i affärer. Ser fram emot detta och mamma ser fram emot att få träffa sina barnbarn, så det kan inte annat än att bli lyckat : )

lördag 24 september 2011

Beställning lagd

Nu har vi gjort en stoooor beställning av godsaker till vår kaffemaskin, det blev en blandning av olika kaffesorter, choklad, extra mjölk samt en kanna. Hoppas att det nu inte tar för lång tid att få hem det, är sugen på att börja experimentera fram ett kaffe som jag tycker om : )

Detta skall jag ägna mig åt nu

En kopp te med lite gott till
Boken Predikanten
Samt en fotmassage av Älsklingen

Detta är lyx för mig

Godmorgon säger vi!




fredag 23 september 2011

Mina grabbar idag

Sover

Sover

Trädgårdsarbete

Krattar

Arbetsledare och arbetare : )

Klipper för hoppningsvis denna gräsmatta för sista gången

Äter upp det som fastnat på potatispressen

Busar i badet

Sover igen
Detta är vad mina grabbar har sysslat med idag medan jag har vilar och lagat mat.