tisdag 31 januari 2012

Kvällens film

Source code
Det stod mellan en action och en komedi, actionfilmen vann då den var kortast ; )

Lång nattning

Detta vann över nattningen idag...
Idag ville Skrutt inte somna, han skrek och skrek och det lät som om han hade ont någonstans. Jag frågade honom men han bara skrek och efter en stund gick han tillbaka ut i vardagsrummet och började att leka med sitt lego. Så jag lät honom leka och nattade Pyret i ställe, men efter några minuter var han ledsen igen så T tog Pyret och jag lyfte upp Skrutt och försökte att natta honom igen men han bara sprattlade i mina armar och till slut så satte vi oss i fåtöljen och läste en bok. Han somnade nästa men vaknade till liv igen, så jag fick hålla fast honom tills han somnade. Inget trevligt sätt att natta honom på och jag hoppas att det var en engångsföreteelse. Nu sover i alla fall barnen och jag har tränat så nu är det duschen som gäller för mig.

måndag 30 januari 2012

Dagen i korthet


När jag kom hem efter jobbet åkte T till klubben. Skrutt och jag tog en dusch/bad medan Pyret satt i sin stol. Sen lekte vi lite innan det var dags för Skrutt att sova, jag fick han att somna på några minuter men tyvärr så vaknade han igen och fick var vaken medan jag gjorde ordning Pyret för natten. Han låg i sängen hela tiden men kom upp två gånger. Pyret somnade när han fick mat och strax efter det sov även Skrutt. Så även om det tog lite tid så var det inga protester utan vi hade det mysigt alla tre : ) T kom hem lite senare med tre filmer vara av vi såg  den som är på bilden, den var inget vidare men bjöd på ett skratt här och där. Nu är det dags för mig att sova. God natt.

söndag 29 januari 2012

Allsvenskan och fika





Dagen började med att jag åkte till klubben för att heja fram våra skyttar i allsvenskan. Tyvärr gick det inte så bra men kul var det. Sen kom Skrutts gudföräldrar på besök och vi fika, busade och pratade massor. Inte alls dumt med besök och sen blev det mera bus och lite tv-spel innan det var dags att varva ner för kvällen. Pyret somnade först idag medan Skrutt fick vara vaken till kl åtta. Mycket mys blev det idag med bägge mina pojkar.

lördag 28 januari 2012

Skapande










Dagen har jag spenderat med mina tjejkusiner och vi har som i vanlig ordning roat oss åt att scrappa. Dagen började med en fika hos innan vi begav oss till Slöjd detaljer i Skara sen var vi efter en liten rundtur i Falköping tillbaka hemma hos Alice. Skapandet började medan vi inväntade maten som var på väg att levereras av maken i familjen. Sen var det åter fokus på pyssla och det gjorde vi men någon liten paus för fika ända till kl 21. Innan vi sa adjö samlades vi en sista gång i köket för lite mer energi. Dagen har varit toppen och jag har gjort det första bladet till bröllopsalbumet jag skall göra : ) 

Frånvaron

Att det inte har hänt något på bloggen på nästan två veckor beror på att jag varit förkyld, Leo haft feber (en av veckorna) och att T haft svinkoppor. Mitt i allt detta har jag jobbat så mina krafter har varit slut när jag väl haft tid att blogga. Men nu är jag på g igen ; )

måndag 16 januari 2012

Bara hopp


Hopp hopp hopprep var det som blev helgens träning. 200 hopp på lördagen och 100 hopp på söndagen. Inte så mycket men jag bara sagt att jag skall göra något litet varje dag : )

Lek trots feber














Skrutts feber försvann inte över natten men med lite alvedon var han nästan som vanligt. Det var bara den korta stubinen och matvägran som talade om att allt inte var som vanligt. Då vi tidigare i veckan bestämt lekträff med Ts arbetskamrat med barn ville vi inte ställa in detta så vi åkte i väg och Skrutt lekte som aldrig för och man märkte inte av att han var helt frisk. Vi var där i fyra timmar och alla hade roligt, det var ruschkanor, bollhav och klätterställningar i det oändliga. Dit kommer vi definitivt att åka snart igen : )

fredag 13 januari 2012

Hopprep

Förutom 10 st solhälsningar, blev det även hundra hopp med hopprep idag. Det var mycket jobbigare än jag tror och sen vågar jag inte riktigt hoppa hur mycket som helst då det inte var så länge sen jag var gravid.

Lika mamma


Köpte ett par fodrade gummistövlar till Skrutt idag och när jag kom hem och medicinen gett honom lite energi var det dags att prova dem och sen vill han inte ta av dem. Undra vem han fått det i från : )

Blev en liten vändning



Dagen började som sagt väldigt bra. Först lite morgon mys med Skrutt innan det var dags för att mata Pyret, sen blev det syskonmys på hög nivå. Efter denna start så var det dags att lämna Skrutt på förskolan och allt gick jättebra ända tills han förstod att jag inte skulle stanna där med honom, men när jag ringde några minuter senare för att hör hur det gick så satt han och ritade i godan ro. Tyvärr hade han blivit lite ledsen senare under dagen : (. Efter förskolan styrde jag min kos mot jobbet där jag fick löst en del problem, fick beröm och även erbjudande om lite nya arbetsuppgifter. Så jag har haft ett gott humör och ett leende på läpparna ända tills jag kom hem. Där möts jag av att alla tre sitter i soffan och det rinner tårar ner för Skrutt kinder och det visar sig att han blivit sjuk, så fram med alvedonen för att ta bort det mesta av febern tills det var dags för att sova. Han blev lite piggare och orkade hjälpa till när vi badade Pyret. Även om han fick lite energi så somnade han bara efter några minuters vaggande. Sen dök trumslagaren upp hos mig och nu sitter jag med huvudvärk och väntar på kvällsmackan. Kvällen blev inte lika positiv som dagen men jag är vid gott mod och tror att lite mat skall göra susen mot min huvudvärk och att en natts sömn skall ta bort Skrutts feber.

Livet leker

Än så länge har detta varit en mycket bra dag och jag hoppas att resten bli lika bra :)

torsdag 12 januari 2012

Täningen idag


Idag orkade jag inte med mer än övningarna från sjukgymnasten, men bättre lite än inget : )

Nattning x 2

 

Även idag var jag med en stund på förskolan, men åkte till jobbet när det var dags att lämna honom en stund. Det hade gått bra i början men sen blev han ledsen och letade efter oss. Så imorgon är det bara jag som lämnar honom så att inte hela familjen åker i från honom på en gång. Kom hem så att jag han busa lite innan det var dags för nattningen med Skrutt. Provade gungningen idag med och då det tog under tio minuter så han jag även natta Pyret idag, vilket känns helt underbar. Han somnade i min famn medan jag matade honom. Mys på hög nivå kallar jag det <3 <3 <3

Gårdagen







Igår åkte jag hemifrån kl 05:00 och kom inte hem förrän 18:45. Däremellan han T och pojkarna vara en sväng på dagis, bygga en gunga i trädgården, laga pannkakor och busa med farmor och farfar. När jag kom hem fick jag busa lite med barnen, Skrutt skulle gunga så jag fick hålla honom med armarna och gunga honom fram och tillbaka. Gratis träning : ) Sen var det dags för Skrutt att sova och då skulle han gungas till söms. Sen tränade jag lite innan jag matade Pyret och myste en stund med honom. T passade på att åka till affären och köpa kebabtallrikar till oss. Pyret somnade när T kom hem och då satte vi oss framför tvn och tog det lugnt resten av kvällen.

Träningen blev:
40 st armhävningar
100 st situps
100 st benlyft med vardera ben
100 st rygglyft

tisdag 10 januari 2012

Dagens träning


Då jag skulle vara med Skrutt på inskolningen idag så hann jag träna på morgonen och det blev hela 30 st solhälsningar : ) Bra jobbat tycker jag!