fredag 31 augusti 2012

Nyklippt och fin

Mammas lilla hjärta har blivit klippt för första gången <3

Fredag

Är uppe men känner mig helt förstörd, måste vara en förkylning som är på G. T har inte kommit iväg ännu då jag inte har några krafter men jag hoppas att det blir bättre efter lite frukost. Min mamma kommer vid lunch och hjälper mig. Tyvärr är det många timmar dit och jag vet inte om jag klarar det.

torsdag 30 augusti 2012

Vilostund

Nu är dagens promenad avklarad och barnen sover i vagnen. Nu kryper jag upp i soffan med dator en stund och tar igen mig lite. Promenade var mycket seg och det värker i benen. Annars känner jag mig rätt ok men är glad att jag snart får lite sällskap.

Torsdag

Leo är vaken sen kvart i sex och vi sitter och tittar på Babar. T åkte precis till jobbet och jag kommer att vara själv med pojkarna till efter deras tupplur och sen kommer barnens farbror Magnus och Moa och håller mig sällskap så att T skall få jobba en heldag idag. På schemat står det tvätt, brödbak och kakbak, ja det vill säga förutom träningen så klart. Vet inte hur jag mår ännu förutom att jag är trött och fortfarande har lite ont i ryggen, men inte alls lika ont som igår : )

God morgon!

onsdag 29 augusti 2012

Onsdag

Efter en natt med mycket värk och dåligt med sömn fick T stanna hemma och jag låg i sängen till elva. Var uppe en stund och åt med barnen innan jag gick och lade mig igen. Vid två tog vi en tur till affären och handlade det akuta och barnen fick en banan var samt lite korv med mos. Väl hemma igen gick jag och vilade IGEN, fattar inte hur orken kan vara så olika från dag till dag. Var ute en liten stund med killarna innan det var dags för mat och nattning. Pyret lyckades att skall mig under ögat så vi får se om det syns något imorgon ont gör det kalla fall. Pysslade lite medan Leo kom till ro och nu blir det lite film med T.

PS mina rumpövningar är gjorda

Gårdagen

T kom i väg till jobbet vid tio i går och jobbade över en stund. Dagen gick bra och min PW tog jag med barnvagnen när barnen skulle sova, tåhävningar vid spisen och benböjen när barnen badade. Efter att killarna somnat gjorde jag min tabata träning och kände mig rätt ok. Mycket lek och mys med killarna ger mig energi : ). Kröp tidigt till säng och läste i min bok. T låg bredvid och tittade på film, båda somnade vi tidigt men jag vaknade av att jag HDR så ont i ryggen strax efter elva och sen var det svårt att somna om.

tisdag 28 augusti 2012

Tisdag

Jag har precis stigit upp och det innebär att T inte åkt till jobbet ännu. Hoppas att jag känner mig lite piggare när det kommit lite mat i magen så jag kan skicka iväg T till jobbet. Planer för dagen finns det inga och Me&I-partyt ikväll får jag hoppa över. Skall dock försöka få tränat lite.

God Morgon!

måndag 27 augusti 2012

Golvad

Barnen sover, T röjer i köket och jag sitter i soffan. Dagen började bra och vi höll på med brödbak, matlagning och lite tvätt. Barnen lekte och var sams men när klockan närmade sig tolv och det var dags för de att sova kände jag hur all ork försvann. De somnade fort och jag satte mig i solen med min bok och slumrade lite. Orken kom inte tillbaka och jag ringde till T och bad han komma hem lite tidigare. Gungan och sandlådan var det fokus på när T kom vid tre och jag gick och lade mig i sängen och säckade, vaknade strax efter fem och kände mig fortfarande helt slut. Tog fram mat ur frysen och gick och vilade och nu blir det nig sängen snart. Hoppas att orken vill infinna sig imorgon då roligheter lockar på kvällen.

Rumpan

Utmaningen denna vecka har fokus på rumpan och vilka övningar det är får ni reda på när vårt nät fungerar igen. Det slutade fungera igår och inom tre dagar kommer det någon från Telia för att se vad det är för fel. Blev visst ett litet sidospår, tillbaka till träningen. Det är tre övningar som skall repeteras 10x 3 och jag har lyckats att göra mina övningar utan några större avbrott från barnen. De busar med alla skor i hallen, så det blir till att ta fram dammsugaren om en stund, och jag sitter och tar igen mig lite.

Första degen står på jäsning och skall strax in i ugnen.

Måndag

Ögonlocken är tunga och kroppen värker och det känns som om en förkylning är på g. Tycker inte om detta alla men jag hoppas att kroppen vaknar till liv om en stund och att orken kommer så att T kan få jobba en hel dag i dag.

Brödbak och matlagning står på schemat, resten av tiden så blir det lek och mys med barnen. Å just det om en timme släpps denna veckas utmaning, skall bli kul att få reda på vad det är.

Tabbarna gjorde vi igår kväll och det var riktigt tungt och det känns att den gör nytta.

God morgon!

söndag 26 augusti 2012

Utflykt

PW och benövningar gjorda,
nu en tur till lekplatsen inklusive picknick.

Halvlek

Nu sover barnen och jag skall strax sätta mig att vila. Räkningarna är betalda, maten planerad och förbered och paketet är uthämtat. Det som återstår nu är träningen och den tar jag tag i om en stund.

Paketet innehöll mina nya tvättmedelsburkar som jag länge velat ha och nu står dem snart på sin plats i tvättstugan : )

Söndag

Regnet öser ner utanför fönstret, barnen och T tittar på barnprogram och jag ligger kvar i sängen. Skall snart gå upp och ta tag i alla måsten, betala räkningar, förbereda, mat och hämta ut paket. Finns det tid och ork skall jag även börja på ett projekt till barnens rum som jag hoppas att de vill hjälpa mig med. Träning står även på schemat idag så jag hoppas på lite uppehållsväder under dagen.

lördag 25 augusti 2012

Hemma igen

Nu är jag hemma efter en dag fylld med glädje, sorg, lycka och gemenskap. Vi han träffa mamma innan vi var tvungna att åka för att hinna i tid till träffen och det kändes härligt att få göra det. Efter inveckling tog vi en tur ner på stan för att handla lite material, vatten och ett besök hos pappa på kyrkogården. Besöket hos pappa var tungt och det var första gången jag var där själv. Det sägs att tiden läker alla sår men detta sår blir bara större och större.

Helt underbart har det varit att umgås med kusiner och kusinbarn, fått otroligt mycket positiv energi även om dagen också har tagit mycket energi så tror jag att energikontot gott plus idag. Nu skall jag upp och pussa på barnen och mysa med mun make.

God natt

Bilder från dagen

Hemma är leken i full gång

På plats i Alingsås

Frukost i solen

Lördag

Här har vi varit i gång i över en timme och barnen är på bra humör. Själv känner jag mig fortfarande lite stark efter träningen igår. På schemat hemma står det inte något speciellt förutom att barnens farmor och farfar kommer på besök. Jag kommer inte vara hemma utan styr snart bilen mot Alingsås där jag skall träffa några av mina kusiner och vi skall ägna dagen åt en pysselträff. Innan träffen börjar skall vi ta en fika hemma hos min mot, tyvärr är hon inte hemma utan på jobbet men har vi tur möts vi i dörren för en kram eller två.

fredag 24 augusti 2012

Ork och träning

Idag fick dagen ingen bra start då jag snabbt märkte att tålamodet var i botten och att orken var spårlöst försvunnen. Så när barnen härjat fritt ett tag och jag höjt rösten både en och två gånger höll jag på att somna i från dem så då var det dags att ringa maken och be honom komma hem. Tack och lov har han väldigt förstående chefer som ställer upp för oss och låter honom åka hem. När han väl var hemma och kunde ta barnen en stund gick jag och lade mig och samlade lite kraft, på eftermiddagen gick jag min obligatoriska promenad och gjorde mina benövningar. Väl hemma igen var det dags för mat och sen gjorde jag även i ordning maten tills imorgon så maken slipper stå vid spisen när jag inte är hemma. När barnen somnat var det dags att göra de två tabata cyklerna som ingår i utmaningen denna vecka och jag fick med mig maken på det vilket gör att det genast blir lite roligare. Har gjort dessa övningar tre gånger denna vecka och känner att det ger resultat även om träningsvärken är grym så kommer jag försöka att fortsätta med dessa.

Även om jag inte har så mycket ork så försöker jag att hålla fast vid min träning och detta för att jag känner att jag får lite kraft av det men även för att läkaren säger att det snabbar på min återhämtning och allt som gör det är det värt att prova. Om jag sen på kuppen blir av med de sista kilona från graviditet nummer två är det bara en bonus : )

Fredag

Tycker att det är lite tidigt men barnen är redan i full fart, skälv ligger jag i sängen och tittar på dem. På schemat idag står det inte så mycket, mest bus med barnen och lite matlagning. När T kommit hem blir det lite vila och sen en PW, tabata och bedövningen. Behöver även packa lite inför scrapträffen som är imorgon.

God morgon!

torsdag 23 augusti 2012

Fotboll

Killarna är ute och spelar boll och leker, jag passar på att ta mig ett värmande bad då jag frusit hela dagen.

onsdag 22 augusti 2012

Tv- mys

Trött

T har kommit hem för jag är helt slut och tålamod har jag inget å det går tyvärr ut över barnen. Jag känner mig som en otroligt dålig mamma men läkaren säger att allt kommer att bli bra med tiden och jag är otroligt glad att barnen har en sådan fantastik pappa och att jag har förstående make. Nu skall jag vila lite och sen hoppas jag att barnen vill busa lite med mig och att vi kan lägga den hemska förmiddag bakom oss.

Paketverkstan är i full gång


Barnen leker i sitt nya lekrum

Vi flyttade upp alla sovrum till andra våningen i tisdag i förra veckan och har gjort om vårt gamla sovrum till ett lekrum för barnen. Så nu är vi där inne och leker.

tisdag 21 augusti 2012

Utmaningen vecka 2

Nu är vi inne på den tredje veckan av utmaningen och det går ok. Vecka 2 skulle vi göra benböj och tåhävningar och min vecka såg ut så här:

Mån: 15*5 benböj och 50 tåhävningar, inget socker
Tis: vila, inget socker
Ons: PW på 5,88 km, 15*5 benböj och 50 tåhävningar, inget socker
Tors: Vila, inget socker
Fre: PW på 4,11 km, 15*5 benböj och 50 tåhävningar, inget socker
Lör: 15*5 benböj och 50 tåhävningar, inget socker
Sön: Vila, inget socker

Skulle varit en PW i söndags men kroppen orkade inte med det, sen skulle vi även försöka att dricka 1,5 l vatten om dagen och det gick mycket bättre än förväntat. Brukar inte dricka mer än något glas vatten om dagen och resten blir te. Men förra vecka så blev det nästan 1,5 l vatten varje dag och inget te : )

Denna veckas utmaning är tabata träning, det innebär att man tränar i 20 sek och vilar i 10 sek och sen upprepa detta åtta gånger. Vår tabata ser ut så här:

20 sek armhävningar
10 sek vila
20 sek armhävningar
10 sek vila 20 sek armhävningar
10 sek vila
20 sek armhävningar
10 sek vila 20 sek armhävningar
10 sek vila 20 sek armhävningar
10 sek vila 20 sek armhävningar
10 sek vila 20 sek armhävningar
10 sek vila

Paus 1 min

20 sek plankan
10 sek vila
20 sek plankan
10 sek vila20 sek plankan
10 sek vila20 sek plankan
10 sek vila20 sek plankan
10 sek vila20 sek plankan
10 sek vila20 sek plankan
10 sek vila20 sek plankan
10 sek vila

Detta skall vi gör  varannan dag denna vecka. Jag gjorde min första omgång igår och det var sjukt jobbigt men kul : )

måndag 20 augusti 2012

lördag 18 augusti 2012

Leo med mormor och olemor

Mormor har gjort pannkakor

Blåbärsplättar till lunch

Läser saga för lillebror

Pyret har feber även idag men nu finns det ingen ork hos honom. Han somnade tidigare än vanligt och Leo läser för honom, bäddar om honom och är otroligt omtänksam. Är så otroligt glad att de är så snälla mot varandra.

Underbar dag

Dagen igår var otroligt bra, barnen lekte med varandra hela dagen utan ett ända bråk och skrik. Skratten avlöste varandra och de busade så fint tillsammans. T kom hem tidigare då jag var helt slut så jag fick ligga i solen och samla lite kraft. När det var dags för barnens bad passade jag på att gå på en promenad. Tyckte att jag höll ett bra tempo men klockan visade något annat så jag antar att kroppen var tröttare än jag trodde, väl hemma igen gjorde jag mina benövningar till barnens glada lek. Kvällsmat, en snabb dusch, nattning av barnen (som T tog medan jag åkte och köpte lite fredagsmys) och sen var det vila resten av kvällen.

Även om dagen har vart bra så tar det så mycket på mina krafter att vara själv med barnen och det är inget roligt att känna att man inte riktigt räcker till för dem. Hoppas att min träning skall hjälpa mig att återfå lite energi, det sägs ju att man blir piggare av att träna så nu håller jag tummen för att jag kommer orka fullfölja träningen.