söndag 30 september 2012

Spänd

Barnen sover nu i sina sängar efter en mycket trevlig dag hos farbror M och sen hos mormor. Tyvärr är de inte sig själva ännu efter förkylningen de fått så imorgon vabbar maken för första gången.

Själv börjar jag känna av att jag skall till jobbet imorgon. Matlådan står i kylskåpet, passerkortet är framtaget jag funderar på vad jag skall ha på mig. Ena stunden känns det som första dagen på ett nytt jobb och jag ser fram emot det och fjärilarna flyger runt i magen på ett bra sätt. Nästa stund har jag ont i magen och mår illa och funderar på om jag verkligen är redo att börja jobba redan, om jag är redo att träffa alla människor som jag bröt ihop framför, om jag är redo på att svar på alla frågor som kommer att komma.

Jag VET inte men svaren på mina frågor får jag imorgon.

Söndag

Idag skall vi hälsa på svågern med familj innan vi åker till mamma för att fira att hon fyllt år och för art hämta hem vår Skrutt. Så nu skall jag åka och mysa med bebis : )

lördag 29 september 2012

Man tager vad man haver

Då jag packade Leos väska igår tyckte jag att jag fått med allt men luvan till regnjackan glömde jag men det löste ju sig i alla fall : )

Borta och hemma

Leo är hos mormor i helgen och T och jag får spendera lite egentid med Pyret. Tyvärr är han inte helt frisk men en tur till stan unnade vi oss och det tror jag att vi alla är glada för. Lite nya kläder till killarna blev det och både jag och maken hann med att klippa oss.

torsdag 27 september 2012

Torsdag

Febern är borta men hosta och snuva gör mig sällskap idag. Natten har varit lång då Pyret har haft svårt att Lomma till ro och utöver det så har jag bara vridit och vänt på mig. Så nu blir det frukost och soffan en stund. Orkar jag skall jag laga mat och baka bröd men det återstår att se.

Mammas trötta kille

onsdag 26 september 2012

Halsont och feber

Pyret sover och maken mattar Leo. Ikväll blev det inget bus med barnen däremot mycket mys med många kramar. Älskar verkligen när killarna kommer och vill krypa upp i knät bara för att sitta där och kramas.

Ont i halsen har jag haft några dagar men idag kom febern och förutom inköp av ett par stövlar till Leo har jag inte gjort mycket. Stövlarna var en stor hit och han har gått runt i dem flera gånger i kväll och Pyret ville inte vara sämre så han tog på sig ett par stövlar han med : )

Gummistövlar

Idag när vi skulle åka i väg till förskolan så sa Leo att hans det gjorde ont i foten när han tagit på sig dina stövlar. Jag kände efter och stövlarna var mycket riktigt lite trånga så idag skall jag köpa ett par nya till honom.

Fodrade stövlar till vintern har vi redan ordnat och de står och väntar på att det skall bli kallt. Hoppas givetvis att det dröjer : )

Onsdag

T fick hjälpa till lite nu på morgonen då jag inte mår så bra och Pyret var väldigt pappig. Men nu är alla där de skall vara och jag håller på med frukosten och sen är det soffan som gäller.

Leo hade varit ute i skogen härom dagen och igår gjorde de denna fina krans av sakerna som de plockat. Min kille trivs verkligen på förskolan. Det går även jättebra för Pyret med : )

tisdag 25 september 2012

Äntligen är mina killar hemma igen

Det närmar sig

I förra veckan hade jag ett möte med min chef och med min läkare, vi pratade om min väg tillbaka till jobbet. Jag tycker att det är så svårt att veta om jag är redo. Vissa dagar vill jag inget annat än att börja jobba igen, men sen kommer det några dåliga dagar då jag knappt kommer upp ur sängen. Så jag vill men vet inte om jag är redo och orkar med jobbet riktigt än.

När vi satt där så kom vi fram till att jag skall börja jobba nästa vecka och att jag då skall jobba fyra timmar två gånger i veckan. Ser framemot detta men med blandade känslor. Ibland känns det som om jag är två personer, en som är sjuk och en som är frisk och att de slås emot varandra.

Men men sagt och gjort jag börjar jobbet på måndag igen!

Tisdag

Idag var vi sen till förskolan pga att jag inte hittade Pyrets fleecejacka. Fick ta en annan till slut och vi blev bara några minuter sena så set var ingen fara. Efter lämnande har jag i te gjort många knopp, röjt undan efter frukosten och letat upp Pyrets jacka. Den var väl gömd men till slut lyckades jag hitta den : )

Har lite ont i halsen och kommer fortsätta dagen med att göra ingenting. En och annan kopp te kommer nog att slinka ner.

Hoppas ni får en bra dag!

måndag 24 september 2012

Njuter

Solen lyser, tvätten hänger ute och Jag gör det som faller mig in. Inget högt tempo men jag har gjort om i tvättstugan så maken min kommer nig att bli förvånad. Allt är inte klart ännu då jag saknar några saker, därför blir det ingen bild nu.

Inga tårar

Idag gick det jättebra att lämna pojkarna, inga tårar alls. Känns så otroligt skönt att det gått så himla bra med starten på förskolan. Hoppas att detta håller i sig, peppar peppar.

Veckans utmaning är gjord och jag skall nu krypa upp i soffan med en kopp te och datorn.

Måndag

Promenaden är tagen, barnen skall snart väckas så att vi kommer i tid till förskolan. Väl hemma igen skall jag titta vad den sista utmaningen är och ta tag i den med en gång. Annars är det mest plock som står på dagens lista.

God morgon!

onsdag 19 september 2012

Onsdag

Barnen är lämnade på förskolan och jag skall strax äta frukost. Idag kommer jag att vila mycket dels för att jag känner mig lite hängig och sels för att jag har dragit på mig nackspärr. Blir det bättre väder skall jag försöka ta mig ut på en promenad och göra övningarna i utmaningen efteråt. Annars blir det mest mys med lite tända ljus och en bra bok tror jag.

tisdag 18 september 2012

Nöjd

Barnen sover och jag sitter uppkrupen i soffan och små tittar på tv samtidigt som jag håller på med mitt garnprojekt som jag påbörjade när jag var i Varberg för några helger sen.

Efter Ikea åkte jag och byte bil med maken, handlade och åkte hem där jag hamnade i soffan. Orkade inte så mycket mer så jag tig det lugnt och förberedde middagen. Lite mys med barnen har det så klart blivit, läst böcker med Leo och lekt hitta magen med Pyret. Två nya tänder har titta fram och det är framtänderna uppe (vet att jag skrivit att den ena framtanden uppe tittar fram tidigare men den försvann och ser man den igen : ))

Trots att jag är trött nu känner jag mig nöjd med dagen, barnen har haft ännu en bra dag på förskolan och jag känner att jag fått gjort det jag ville med dagen. Så nu vila och återhämtning inför morgondagen.

Bilden visar klänningar som jag och kusinerna veck när vi var i Varberg.

Felaktig slutsats

När vi var på Ikea i söndags så stod det att det var öppet alla dagar 8-20, så jag tog för givet att det gällde på båda Ikea i Göteborg men tjii fick jag. När jag kom till Bäckebol öppnar de inte förrän kl 10 och lite sur blev jag allt men ryckte sen på axlarna och tänkte att jag åker till Kållered istället då jag vet att de öppnar kl 8 så får jag åka tillbaka till tio istället. Fick mig ytterligare en överraskning då jag anlände till Kållered då de ändrat sina tider till kl 10-20 alla dagar istället. För att göra något vettigt med tiden som jag ny var tvungen att fördriva tog jag dagens promenad så ny är det gjort. Så det känns inte så tråkigt att mina planer inte infriades : )

Nu in på Ikea och handla det som jag kom för att göra.

Blivande racerförare?

Tisdag

Nu är det snart dags att väcka barnen och komma igång med dagen. Direkt från förskolan kommer bilen att styra mot Göteborg och väl där skall jag besöka tvätt olika Ikea. Lite tråkigt att de inte har allt på ett ställe men så är servo bland, bonus blir att jag får träffa min bror med familj. Beroende på hur lång tid detta tar så finns det lite olika alternativ på hur resten av dagen kommer att se ut. Så vi får helt enkelt se vad som händer.

Dagens: jeans Nudie, topp VeroModa

God morgon!

måndag 17 september 2012

Bra dag

Barnen sover och allt är klart för imorgon. Har hunnit ned mycket idag och inte vilat så mycket men jag känner mig otroligt stark ändå. Så det går helt klart åt rätt håll, men nu gäller det att inte förivra sig och börja jobba för mycket på en gång.

Barnen kom hem och var hur pigga och glada som helst och de båda har haft en bra första dag på förskolan. Ny hoppas jag att resten av veckan kommer gå lika bra men det blir nog ett och annat samtal till både sagosländan och guldäpplet även kommande dagar.

Nu mys med maken och ladda batterierna för imorgon. Det kommer att hända nästan lika mycket i morgon med. Jag ser fram emot detta och hoppas att orka finns imorgon med.

God natt!

Det värmer

Telefonen ringde tidigare idag och det var en blomsteraffär i stan som hade ett bud till mig. Självklart blev jag nyfiken på vem det var som skickade blommor till lilla mig. Till halv sju fick jag vänta men det var det värt, buketten är från mina fina kollegor på jobbet. De saknar mig och jag saknar dem, på torsdag skall min chef och jag träffa läkaren till samband och göra upp en plan för när och hur jag skall komma tillbaka jobbet. Så förhoppningsvis får jag träffa mina kära kollegor snart.

Lägesrapport

T har pratat med dagis två gånger till idag och det går bra säger de så det får vi väl tro på. Däremot sov han två timmar så det skall bli intressant och se om han somnar vid samma rid som vanlig.

Själv har jag hunnit med att skruva ihop två byråer, frostat av frysen, gjort veckans utmaning, tagit en power Wall och handlat. Så nu blir det en stund på soffan innan maten skall lagas och tvätten hängas.

Ville inte

Det var inga som helst problem att lämna Leo idag och han kramade och pussade mig hej då och följde sen med fröken. Pyret däremot började skrika när vi lämnade Leo och han skrek fortfarande när jag lämnade honom. Jag ville inte gå och magen gjorde ont. T ringde till dem efter en stund och när han ringde mig var jag bered att sätta mig i bilen. Det behövdes dock inte då han slutade gråta när T pratade med dem och började leka med lego. Så nu när jag är lite lugnar skall jag äta frukost och mysa lite innan jag sätter igång. T har lovat att ringa några gånger under dagen till förskolan och höra hur det går så att jag kan vara lugn här hemma.

Måndag

Nu är det strax dags att åka till förskolan och idag är det en stor dag. Killarna skall vara på förskolan hela dagen för första gången och det skall bli spännande att se hur det går. Självklart hoppas jag på det bästa men Pyret har varit väldigt mammig nu på morgonen.

Själv skall jag fördriva dagen med träning, vila, plock och eventuellt skruva ihop några av möblerna vi köpte på Ikea igår.

God morgon!

söndag 16 september 2012

Bebismys

Äntligen fick vi träffa Bönan, så underbart så och lik båda sina föräldrar. Sov under tiden som vi var där men lite mys med sin faster blev det allt <3

Söndag

Idag har jag legat till elva men ny blir det full fart resten av dagen. Först ut är Ikea och sen blir det premiärbesök hos Bönan.

söndag 9 september 2012

Faster Lilli

Igår blev jag äntligen faster till denna guldklimp. Inget namn har du än men otroligt älskad är du av många och så även av mig. Längtar till vi ses första gången så jag kan få överösa dig med kärlek. <3

Nu är jag hemma

Mysiga färger

Helgen har spenderats i Varberg med Kusinerna och pysslet denna gång var olika stick- och virkprojekt. Vilket som är mitt visar jag när det är klar eller om det blir klart ; )

torsdag 6 september 2012

Torsdag

T är hemma idag då det först är inskolning och sen skall jag till läkaren och prata om hur jag mår.

Solen lyser så här ser det ut att bli en fin dag.

God morgon!

onsdag 5 september 2012

Utmaningen vecka 5 - Övningar

Utmaningen denna vecka har fokus på magen och det är även sockerförbud, vilket passar mig bra då jag fuskat lite med det i förra vecka. Övningarna som skall göras är dessa:

Dra in naveln, spänn magen, lyft höger arm, vänster knä, utan att kroppen tippar i sida, upprepa 8-12 gånger på varje sida
 Ligg rakt, dra in naveln, spänn magen, pressa fram höften, lyft upp den nedre delen av midjan och sträck på dig, håll balansen i 10-20 sek, upprepa på andra sidan
Dra in naveln, spänn magen, lyft höger arm, vänster ben, sänk långsamt, byt arm, ben, höfterna skall ligga stilla, upprepa 8-12 gånger per sida
Håll in naveln, spänn magen, lyft upp det ena benet och låt knät fall ut åt sidan, för tillbaka benet och sänk det långsamt, byt ben och upprepa, 8-12 repetitioner på sida

Förutom detta skall vi äta frukost, dricka vatten och sova ordentligt!

Utmaningen vecka 4

Utmaningen vecka 4 var det rumpan som var fokus och de övningar som vi skulle göra var följande:
Lyft upp, gå upp på tå, håll fem sekunder, återgå till startposition, repetera 10 gånger x 3
 Lyft benet, håll höften stilla, sänk sakta benet, repetera 10 gånger x 3, byt sida och upprepa
Håll benet några centimeter ovanför golvet, lyft upp höften/benet, sänk långsamt till startposition, upprepa 10 gånger x 3, byt ben och repetera.

Min vecka såg ut så här:

Måndag: Rumpövningar
Tisdag: PW på 3,13 km, tabata x 2, 15 x 5 benböj och 50 tåhövningar
Onsdag: Rumpövningar
Torsdag: PW på 3,06 km, 15 x 5 benböj och 50 tåhövningar
Fredag: Rumpövningar
Lördag: Vila
Söndag: Ingen träning på grund av skadad fot

Socker intaget har varit lite mer än jag kunnat önska, lite glass och en och annan bulle, mitt försvar är att mår man inte bra skall man inte avstå från det som gör att man känner sig bättre. Men självklar skall det bli en förbättring : )

Utmaningen vecka 3

Utmaningen vecka 3 var att göra två cykler med tabat, armhävningar och plankan, fyra gånger. Min vecka såg ut så här:

Måndag: PW på 2,87 km, 50 tåhävningar och två omgångar tabata, en med armhävningar och en med plankan
Tisdag: 15 x 5 benböj
Onsdag: PW på 4,44 km, 50 st tåhävningar,15 x 5 benböj, tabata x2

Torsdag: Vila

Fredag: PW på 4,37 km, 15 x 5 benböj, 50 tåhävnignar, tabata x 2

Lördag: Vila

Söndag: PW 5,77 km, 15 x 5 benböj, 50 tåhävnignar,

Jag fortsätter att försöka hålla mig från sockret men denna vecka blev det lite glass några gånger  : (

Onsdag

T är på jobbet, jag ligger och vilar och mamma är ute och går med pojkarna.

Dagen började med att jag fick lite sovmorgon och sen bar det av till förskolan, idag var jag med Pyret och T med Leo. Pyret satt hos mig nästan hela tiden men helt plötsligt kändes det lite kallt på benet och då upptäckte jag att han vandrat iväg och satt med två andra barn på en bilmatta : ). Han sitter mest och iakttar men så kommer det ett liten stund när han vill upptäcka saker istället. Det känns mycket skönt att inskolningen är på två veckor och inte på tre dagar som många ställen har, tycker om att barnen får tid på sig att känna in miljön, fröknarna och de andra barnen. Leo däremot spenderade sin timme ute idag och T kunde komma och gå som han ville utan att det gjorde något, mammas stora kille.

Energin har som sagt funnits hela helgen och även måndag, tisdag. Det känns mycket positivt och vi har gjort en del saker. Jag har påbörjat lite projekt här hemma som jag kommer att visa lite senare, i måndags åkte vi till klubben en sväng och på kvällen kände jag ändå att jag hade ork kvar : ) Igår vilade jag en kvart och det var allt jag behövde för att orka med hela dagen, däremot så var jag lite sliten på kvällen men det gjorde inte så mycket och nu skall jag passa på att vila lite när mamma är här så att jag inte hamnar i någon svacka nu. Det är väldigt skönt att T har kunnat/kommer vara hemma så mycket denna vecka, även om jag känner mig pigg så är det en trygghet att veta att jag kan gå undan om jag behöver några minuters vila.

Hela familjen har varit mycket glad och haft roligt dessa dagar och fokus har så klart legat på barnen även om det hunnits med lite andra saker med. Detta har resulterat i mindre trots och bråk från barnens sida. Så jag hoppas att jag skall orka mer och mer så att T kanske kan jobba lite mer i nästa vecka.