onsdag 23 januari 2013

Utan barn & möte

Igår hämtade mamma våra småtroll och de skall vara hos henne några dagar.

Så idag var det tidig uppgång (5:45) för att vara på jobbet i tid. Har ett möte som jag skall förbereda mig inför. Hoppas på en positiv utgång som ger lite energi.

söndag 13 januari 2013

Namngivning och tårta

Helgen har varit ganska bra då det gäller energi, dock är det lite sämre idag men det beror på den roliga gårdagen.
Igår var vi nämligen på namngivningskalas för sötaste Fabian och det var otroligt mysig och jag var en av tre som fick äran att vara fadder till honom. Skall bli så kul att få följa honom på hans väg genom livet och finnas där för honom.

Som på alla kalas fanns det mycket tårta men i bland kan det bli för mycket av det goda. Tyvärr fick Leo uppleva detta då vi kom hem och han fick upp den. Trodde att det var allt men tyvärr kom det en ny omgång då jag bäddat ner honom. Duktig som han var träffade det mesta i hinken men tyvärr blev det ändå till att bädda om. Leo tog det hela med ro och sa att om han spydde på natten så skulle han bara somna om sen. Det är vår stora kille det : )

Som tur var kom det inget mer och idag mår han bra.

Bilden är från 22 dec

fredag 11 januari 2013

Munken som sålde sin Ferrari

Maken lägger barnen och jag tappar upp ett varmt bad. Har frusit hela dagen så jag hoppas på att det skall hjälpa, som sällskap har jag denna bok.

Ny jobbdag

Efter en ganska dålig dag igår då jag nästan inte kom upp från soffan för att hämta barnen. (En fruktansvärd känsla som jag aldrig vill uppleva igen). Samt ett tufft möte som är en del av ett svårt beslut så är jag nu uppe för att påbörja en ny dag, som innebär några timmar på jobbet. Kan inte säga att jag är pigg men jag tror i alla fall att jag kommer iväg.

Snart vaknar barnen och då skall jag passa på att mysa ordentligt och samla på mig lite härlig energi från dem innan det är dags att åka.

God morgon!

torsdag 10 januari 2013

Gräsklippning

När vi kom hem idag ville inte killarna gå in utan rotade fram sina gräsklippare och började klippa gräsmattan :)

Lite andra leksaker som jag inte förknippar med vintern, men det hindrade inte dem, åkte också fram



Lite smulor & prinsessa

Leo pratar så mycket nu och det är så roligt att lyssna på honom. I bilen idag började vi prata om födelsedagar och helt plötsligt säger han att katten inte fyller. Jag frågar om det är mormors katt han pratar om och om den inte fyller år. Då ändrade han sig och sa att den gjorde det och jag undrade då vad vi skulle ge katten i födelsedagspresent och om vi skulle fira honom. Svaren var att katten skulle få lite smulor och att mormor skulle fira honom själv. Underbara unge som får mig att skratta? Älskar dig så

Bilden är från när jag hämtade honom på förskolan idag och då lekte han prinsessa.

onsdag 9 januari 2013

Nedbäddad

Idag är första dagen på jobbet för i år. Kan inte säga att jag längtar direkt men lite kul skall det bli. Dock har inte sömnen varit god i natt heller, tror min lilla prins håller på att få tänder så det blir några vändor dit varje natt.

Alla är vakna nu och maken har redan hunnit iväg till jobbet. Gröten står och svalnar lite och Leo bäddar ner Pyret på vardagsrumsgolvet. Tänkt om det ändå var jag som blev nedbäddad, härligt skulle det vara...

Nu dags för frukost.

Godmorgon!



måndag 7 januari 2013

Ingen bra start

Ny vecka har börjat, tyvärr inte alls på det sätt jag hoppades. Barnen har varit hemma idag med och vi skulle haft en mysig sista dag innan det var dags för förskolan igen. Tyvärr mådde jag så dåligt i morse att maken fick stanna hemma från jobbet. Försökte att sova lite men slumrar mest i några minuter i taget bara. Kom upp vid lunch och gjorde lite mat till barnen men sen var krafterna slut igen. Blir så irriterad när orken inte finns och jag inte orkar mer än några minuter innan jag vill lägga mig igen.

Orken kom dock lite på eftermiddagen och vi röjde ut det sista av julen och pusslade lite med barnen innan det var läggdags. Håller tummarna för att alla får sova i natt och att jag vaknar full med energi.

God natt!



lördag 5 januari 2013

Morgonmys

Maken är på jobbet idag då han fick komma hem tidigare igår. Som tur är vill barnen ligga inne hos mig och läsa böcker och mysa lite. Vill verkligen inte gå upp idag.

fredag 4 januari 2013

Nummer två

Nu i kväll sa stora killen att han gjort nummer två och när jag byte på honom märkte jag att han inte var klar och frågade om han ville gå på pottan och det ville han : ). Stolta blev vi båda två och det kan verkas löjligt men det gav mig massor av ork. Hemma hos oss belönas man med klistermärken när man gått på pottan och nummer två innebär givetvis två stycken. Det var en stolt och stor kille som sate fast märkerna idag.

Nu sover båda killarna och jag skall berätta detta för maken så att han också kan bli stolt.

God kväll!

torsdag 3 januari 2013

Inte bra alls

Vaknade helt utan energi efter en natt med mardrömmar. Tårarna rann första gången vid nio. Så barnen har fått roa sig själva idag och jag har mest tittar på och ordnat med mat. Lyckades skrapa ihop lite energi till eftermiddagen så vi var ute en stund och gungade lite. Tyvärr så har jag haft kort stubin idag så en del arga toner har det blivit och det märktes tyvärr på barnen när de skulle sova. Ingen av dem kom till ro och jag avskyr mig själv för det. Vet att på det stora hela inte är någon fara men tycker inte om att höja rösten mot dem. Trots det så hör jag mig själv göra det och undrar varför men kan inte hindra det när jag mår som idag :(

Hoppas på en bättre dag imorgon. På bilden spelar de lotto med varandra, var riktigt kul att se Leo hjälpa sin lillebror <3

onsdag 2 januari 2013

Gick bättre än väntat

Pyret sover och jag sitter inne hos Leo nu. Idag har maken varit på jobbet och jag har varit själv med barnen här hemma. Jag ljuger om jag inte säger att det var med lite oro som jag såg denna dagen närma sig och att de kommande två dagarna är lika dana gjorde ju inte saken bättre. Jag visste att jag skulle klara det men då tröttheten slår till förändras också humöret och tålamodet och då är det inte så roligt för varken mig eller barnen. Dagen har dock gått över förväntan och jag är självklart trött nu och ser fram emot lite tid med maken, däremot är jag inte utmattad och har känslan av jag skall gå under. Detta gör att jag ser fram emot morgondagen men lite mer självförtroende än igår. Vet dock att detta är en bra dag och att det kommer komma en dålig igen men jag hoppas att det dröjer lite så att jag får njuta lite av livet i några dagar. Skall försöka att hushålla lite med den energin jag har för att mota de dåliga dagarna så att de kommer lite längre bort.

Prata för sig själv

Leo leker/staplar våra tomma dvd fodral och pratar för sig själv och Pyret kör runt med sin ambulans och pratar för sig själv. Det är riktigt roligt att sitta och titta på dem och se vart deras fantasi tar dem och att de pratar på hela tiden är bara en bonus. Tycker det är ljuvligt att lyssna på dem och höra nya ord och meningar komma ur deras munnar utan att de tänker så mycket på det : )





tisdag 1 januari 2013

Läkandets år?

2012 var för mig ett tungt år då mycket hände som prövade mig till det yttersta och uppe på det så blev jag utbränd. Jag är fortfarande sjukskriven på 75 % och mår inte speciellt bra, tyvärr har jag en del tuffa beslut att fatta och det gör att stressen ökar. När dessa beslut är fattade och genomförda kommer jag att må bättre. Så om jag skall sätta en etikett på 2013, som många gör nu vid årsskiftet så hoppas jag att det blir året då jag läker och hittar tillbaka till mig själv.

Gott nytt och god fortsättning!