fredag 15 februari 2013

Beslut är fattade

Det har varit en intensiv period med många beslut som skall fattas. På grund av min sjukskrivning har vi beslutat att flytta så att jag skall slippa ha den ekonomiska pressen på mig att börja jobba.

Det var det första beslutet att fatta, nästa var varit skall vi flytta. Skall vi stanna i Borås eller dra oss närmare min mamma eller närmare mitt jobb så att jag får kortare resor. Barnen gjorde att vi bestämde oss för att stanna i Borås ett tag till i alla fall då de och vi trivs så med deras förskolor.

När det var bestämt gällde nästa beslut vilken typ av boende vi skulle ha, radhus, bostadsrätt eller hyresrätt? Vi var först inne på ett litet radhus med då det inte kommer ut så många och de som kom ut var nästan lika dyra som huset vi bor i idag bestämde vi oss för att vi ville ha en bostadsrätt i ett område som vi båda har bott i tidigare. Sagt och gjort så började vi titta oss omkring och planerade i några visningar, men då nästan alla blev sålda innan visning kände jag stressen komma krypande och pratade då med T om detta. Tror inte att jag hade klarat av stressen som det för med att springa på visningar, vara med i budgivningar och ev. börja om om man inte för den första lägenheten man budat på. Så beslutet kom att vi skulle börja titta på hyresrätter.

Det gick så mycket lättare och smidigare än jag trott och den 1 mars flyttar vi in i vårt nya hem, en 3:a på 80kvm. Lägenheten är totalrenoverad så vi blir de första som bor i den efter renoveringen och det känns skönt att få göra alla hål i väggen själv : ). Som pricken över i:t kommer det att bli gångavstånd till förskolan.

Försöker att se positivt på detta och inte kräva ner mig för mycket i att vi måste sälja huset som vi köpet för lite drygt ett år sedan med tanken att vi skulle bo och se våra barn växa upp där.

Huset ligger nu ute på hemnet och den 26 är det visning så snäll håll tummarna för att det går vår väg så vi kan lämna detta bakom oss och starta på ny kula.

Kram på er alla!