torsdag 25 april 2013

Skrutt & Pyret

Idag kom mitt nya skal som jag beställt till telefonen, så nu har jag alltid mina älsklingar nära mig <3

Ps natten har gått hur bra som helst utan napp.

onsdag 24 april 2013

Stor kille

Det tog lite längre tid än vanligt idag men nu sover han utan napp. Känns i hjärtat att han blivit stor, vart tog tiden vägen.

Nappar & tomten

Killarna har fortfarande napp när de sover och imorse när Leo kom in till oss hade han sin napp i munnen. Jag sa till honom att ta ut den och frågade om det inte var dags att skicka alla nappar till tomten. Protesterna som jag förväntade mig uteblev och istället sa han ja och började berätta att han kunde suga på Ninis eller bitringen som finns på hans andra godedjur om han skulle sakna nappen. Så till min glädje letade vi reda på alla nappar och lade dem i ett kuvert tillsammans med ett brev till tomten.

När jag lämnade på förskolan lite senare nämnde jag detta och de skulle försöka utan napp där med och det hade gått hur bra som helst fick jag reda på vid hämtningen.

Väl hemma fanns det ett brev och ett paket från tomten till Leo. Äntligen hade han fått den efterlängtade rutschkanan så nu återstår bara första nattningen här hemma utan napp och jag hoppas på att det skall gå lika bra som på förskolan





söndag 21 april 2013

Äventyret för dagen

Jag skrev häromdagen att jag skulle träffa min massör idag och göra något annat än massage. Så idag fick han på sig hatten som tränare och vi gav oss ut på en Springtur och till saken hör att jag inte sprungit sen jag var ett barn. Men sagt och gjort gav vi oss i väg och målet var en km, inte långt men tillräckligt. Han hade i förväg ritat sträck som markerade start, 500, 300 och 100 meter kvar så att jag skulle veta att vi tog oss framåt. Det gick bättre än förväntat och jag är nöjd. Väl tillbaka fick jag lite yoghurt med nötter och frukt och en blandning med vatten och havssalt.

Med lite tips om hur jag skulle öka på sträckan åkte jag till huset för att packa men när jag kom dit kände jag att jag ville prova på att springa en km själv. Så ut i spåret igen och när jag väl var tillbaka visade det sig att jag sprungit 2,16km och det har jag nog aldrig gjort tidigare. Stolt och glad sitter jag nu och njuter av mitt äventyr och hoppas att jag snart kommer ut i spåret igen : )

Annorlunda frukost

Morgonen startade med en riktig mysfrukost bestående av pannkakor och bulle. Vet att det inte är nyttigt men jag stod och stekte pannkakor som grabbarna skall äta till lunch när jag är borta idag och då ville de gärna ha var sin pannkaka och självklart fick dem det : ). Bullen var kvar sen igår och i bland får man göra det lite roligt. Macka och müsli åkte också ner.

Nu sitter de och tittar på tv och jag gör mig i ordning för dagens äventyr. Efter det åker jag till huset och packar det som är kvar där.


lördag 20 april 2013

Underbar dag

Dagen har gått i ett med roliga saker blandat med lite ärenden. Först ut i dag var inköp av bilbarnstol och solglasögon till småkillarna, sen en bit mat på restaurang. Därefter sovdags för killarna och då passade vi på att köpa ett par skor till mig och lite fika som vi tog med till parken. När de stora bullarna var uppätna blev det bus på lekplatsen sen inhandling av kvällsmat. På vägen till bilen passerade vi en annan bil som vi stannade ett tag vid. Väl hemma gick killarna till lekplatsen och jag vilade lite innan kvällsmyset. Känner att energin finns nu så jag hoppas på många fler dagar som denna.



Sol och lek

Ni har vi fikat i Stadsparken och T och barnen är på lekplatsen och jag njuter i solen.

Upp och ner

Barnen älskade rulltrapporna i affären så vi tog oss några turer upp och ner. Tänk att det är så roligt med saker som rör på sig.

Inte bara jag

Träningen på bandet är avklarad och som vanligt vill busfröna också träna. Tycker det är kul att se hur de kämpar på och hur de lär sig. Första gången fick man hålla i dem, nästa höll dem i sig själva och nu går de utan att hålla i sig.

Nu till stan för att klara av lite ärenden.



fredag 19 april 2013

Otrolig hjälp!

Jag har länge haft ont i nacke och axlar och en dag fick jag nog och bad min man ringa till en av hans vänner som startat eget (En zon för allt) och boka in en tid. Som vanligt tyckte jag att det var lite jobbigt att träffa nya människor men den oron försvann efter några minuter och jag har fått en sådan hjälp med mycket mer än jag någonsin kunnat förvänta mig. Har gått dit med ca en veckas mellan rum i lite drygt en månad och jag ser fram emot varje besök. Förutom nacke och axlar har hela kroppen fått sig en genomgång, jag har fått enkla och effektiva övningar som jag kan göra hemma. Vi brukar starta varje träff med att prata en stund och jag känner att gamla sår sakta sakta börjar att läka. Jag har fått en energi att vilja göra saker som jag saknat det senaste och har fått ett hopp som jag inte känt på flera år. Jag har även kommit igång med promenader/löpning och simning och känner en förväntan inför varje träning. Igår var jag där igen och på söndag bestämde vi en ny träff dock inte för massage. Vad det blir får ni se då : )

Klippning - Check

Efter förskolan idag blev det duschen för mina små killar och sen åkte saxen fram. Inte helt perfekt men med tanke på att man har ca 1 minut på sig och att de inte sitter still är jag nöjd och en sak in för resan är avklarad : )



Efterlängtat

Vi har länge pratat om att vi vill åka någonstans och i höstas bestämde vi oss för att slå slag i saken. Då jag vet att mamma gärna vill ut och resa med så frågade jag om hon ville följa med och svaret kom direkt. Klart att hon ville : ). När vi väl bokade resan i vintras så var det inte bara min familj och mamma som skulle med utan även mina syskon med familjer. Ser fram emot detta något otroligt och nu har nedräkningen börjar. Resan går av stapel den 12 maj och målet är Ixia på Rhodos men innan dess är det en del punkter på att göra listan som måste checkas av.



Bilder lånade från fritidsresor

tisdag 16 april 2013

Ett steg i rätt riktning

Hade möte med min arbetsgivare, läkare och försäkringskassan härom veckan och det gick över förväntan. Jag har gått upp i tid och jobbar nu 50 %, vilket känns otroligt skönt då det var lite stressande att jobb endast 25 % innan. Fick även klartecken att jobba några dagar i veckan från Borås så på torsdag skall jag till ÅF kontoret som finns här och titta ut ett passande kontor. Ser mycket fram emot detta upplägg och hoppas kunna gå upp ytterligare lite i tid inom en snar framtid.

lördag 13 april 2013

Sjuka barn?

Idag skulle hela familjen varit hos mamma och hjälpt henne att flytta. Tyvärr har barnen blivit sjuka så T fick åka själv. Visst har barnen varit lite hängiga och trötta men nu är det som bort blåst och det ända som avslöjar dem är en enstaka hosta och lite snor. Hoppas att detta är ett tecken på att de är på bättringsvägen och att vi kan vara ute en stund imorgon.



söndag 7 april 2013

Min lilla trollunge

Idag kom Leo och väckte mig med en puss och sen trollade han lite för oss med sina armband. Jag gömde ett av dem som jag sen hittade i hans öra, vilket han tyckte var skojigt. Nu har Pyret vaknat så snart är det full fart här : )