söndag 30 juni 2013

Fiskar, Kaniner & egentid

Efter lunch bestämde vi oss för att åka till en lekplats där det även gick att springa. När jag sprang två varv runt sjön lekte killarna på lekplatsen tillsammans med pappa. Jordgubbar på picknick filt blev det när jag var klar och efter det gungade vi alla och lekte lite innan jag gjorde mina övningar medan barnen bakade (sand)kakor till oss som vi sen fick köpa för 9 och 71 : )

På hemvägen stannade vi till vid affären och för att göra killarna lite extra glada gick vi vägen förbi djuraffären och tittade på kaniner, marsvin och fiskar. De passade även på att leka lite med de pipande hundleksakerna. De skrattade så dem kiknade när låtsasgrisarna pep.

Jag och Pyret bestämde oss för att ta en promenad med vagnen hem från affären medan Leo och T tog bilen. Jag och Pyret passade även på att få lite egentid och stannade och lekte på en lekplats. Det blev till att lasta och tömma lastbilen, bygga trappor, sjöar med broar med mera i sandlådan. Väl hemma serverades middagen och kvällen avslutades med lite vattenmelon och nu håller T på att natta killarna och själv skall jag in i duschen innan jag kryper ner i soffan.

Summa summarum denna dag har varit underbar!

Trevlig kväll på er alla





Söndagsmys och soppa

Fick scones och te på sängen idag följt med mys och nu blir det soppa gjord av Leo. Bättre start på dagen kan man inte få. Älskar min härliga familj!

fredag 28 juni 2013

Skrapsår och sjukhus

Idag var barnens sista dag på förskolan och det innebär att min semester har börjat. För att fira detta tog jag med en kompis ut på en löptur och efteråt upptäckte vi att de byggt en hinderbana på området och givetvis kunde vi inte motstå den så nu är den invigd av oss : ) Bevis finns på armbågar och knän ; )

Mätta och belåtna efter maten började barnen leka och Leo överraskade mig när han frågade Pyret om de skulle leka mamma pappa barn på sjukhus. Har aldrig hör dem leka varken mamma pappa barn eller doktor innan. Men i kväll har Leos Ninis (Gosedjur) genomgått flera operationer och ligger nu och återhämtar sig bredvid Leo i sängen. Känner att mina små killar inte är så små längre och jag kan inte fatta vart tiden har tagit vägen.

Fingerfärg

Glada barn har jag hemma : )

torsdag 20 juni 2013

Målarstuga

Mår inte bra idag så då blev det till att ta fram målarsakerna och sitta vid köksbordet och skapa. Skönt att bara kunna sitta bredvid och ta det lugnt och inte göra något. Dessutom mår själen bra av att se killarna skapa lite och lyssna på de när de målar.

Nu är det snart dags för förskolan.


tisdag 18 juni 2013

Två olyckor och ingen sömn

När vi hämtade barnen i torsdags fick vi veta att Leo varit utan blöja hela dagen förutom när han sov och det var precis det vi kommit överens om innan. Han hade dessutom klarat dagen utan "olyckor" så vi åkte till affären och där valde han mellan en grill och en slags gunga. Till slut föll valet på gungan för då kunde hans Gosing (det är vad han kallar lillebror) vara med. Älskar dessa barn så. 

Ända fram tills idag har det gott bra på förskolan men idag blev det två olyckor. Tur är att han var på lika bra humör i alla fall.

Vi har även tagit bort han sovstund från och med idag då han varit så pigg på kvällarna och inte velat sova. Detta märktes och han blev väldigt ledsen nu på kvällen men detta löste sig och vi fick en mysig nattning bara han och jag. Pyret passade på att leka i duschen (pappa var givetvis hos honom) under tiden och sen fick jag en lika mysig stund med honom :)

Så nu skall jag njuta av denna avslutning på dagen och mysa min make.

God kväll!


torsdag 13 juni 2013

En liten påse

Idag har Leo med sig en liten på till förskolan. Den innehåller lite ombyte då han inte har någon blöja på sig idag. Fick muta med en present så vi får se hur det går. 

onsdag 5 juni 2013

Korken av

Skulle ta upp min vattenflaska ur väskan och upptäckte att kirken inte var på skruvad ordentligt. Allt i väskan blev givetvis dyngsurt så medan det ligger på tork passar jag på att träffa läkaren och hoppas på att det går bättre.

tisdag 4 juni 2013

17 september

Ingen av oss trivs vidare bra i lägenheten men det var ett nödvändigt ont. Nu mår jag mycket bättre och vi har sett oss om lite på husmarknaden som ni vet och igår var en stor dag för oss. Vi skrev på köpekontraktet för ett hus och det kändes så bra. 17 september så får vi tillträdde till huset så för första gången tror jag, så önskar jag att sommaren kunde passera snabbt : )

Längtar så till att få en egen trädgård igen och planer börjar ta form i huvudet. Även andra frågor väcks i och med detta och den enda som känns lite jobbig är byte av förskola. Men som tur är så är det nog jobbigast för mig. Det finns två förskolor dit vi flyttar och vi har fått den ena rekommenderad av några vänner så vi hoppas att vi får plats där.

Första gubben

"Anton jag ritar en gubbe till dig medan du byter blöja"
Så lät det för en stund sen och så berättade Leo hela tiden för Pyret vad han ritade. Först huvudet, sen benen, ögonen munnen och näsan. Armar, öron och hår kom till på slutet. Efter en kort stund fick gubben skor och Leo sa att han fick det för att det är fint. (Undra om han fått mitt skointresse : ))

Detta är den första gubbe som jag sett honom rita och blev så otroligt glad att han gjorde den till sin lillebror och samtidigt förklarade vad han ritade hela tiden. Mammahjärtat blir varmt <3

lördag 1 juni 2013

Så kul!

Att vänja sig av med blöjan är inte lätt här i huset men idag gick båda på pottan innan läggdags och Pyret fick äntligen sätta ett klistermärke på sin tavla igen. Han blir så glad för det och jag håller tummarna för att de skall peppa varandra till att gå på pottan. 
Leo har också suttit på den lilla toaletten på förskolan i veckan och det är första gången. Tyvärr så kom det inget men det är ett stort steg i rätt riktning och jag är en stolt mamma.