onsdag 31 juli 2013

Samarbete

Barnen tittade på Laban tidigare idag och där äter dem chokladbollar till lunch. Önskan att baka kom snabbt och att få smaka på smeten var en självklarhet för Leo. Självklart skulle de få baka och smaka : ) En tur till affären var nödvändig men sen blev det bak med pappan i familjen : ) Leo rullade bollarna och Pyret doppade dem i socker, ett samarbete som fungerade perfekt

måndag 29 juli 2013

En snopp



Vi har picknick i Stadsparken och barnen springer runt och leker när Pyret utbrister, Titta mamma, en snopp!  Härligt med spontana barn : )

Tanken var att barnen skulle få leka på den nya lekplatsen, men den är tyvärr inte färdig.


tisdag 23 juli 2013

Lekhage

T hjälper sin bror att riva en vägg och lite annat idag och vi är med och håller sällskap. Lekhagen till barnens kusin åkte fram men hon vill inte vara i den. Som tur är ställer grabbarna upp och bygger 
med klossar i den istället : )

måndag 22 juli 2013

En liten paus

Maken tog med sig barnen och åkte till sjön så att jag skulle få lite tid för mig själv. 

söndag 21 juli 2013

Kusinerna leker tillsammans


Spontan syskonträff

Vi tog en promenad till affären och då sa Leo att han vill åka till Kusin Fabian. Sagt och gjort packade vi bilen och åkte till min bror och när vi kom fram stoden andra bror där med. Så det blev inte bara en träff med lillkusinen utan också en syskonträff för mig. Härligt!


torsdag 18 juli 2013

På riktigt

Nu har campandet börjat på riktigt, incheckade på Espeviks camping och allt är nu på plats och barnen leker i förtältet och jag sitter utanför och njuter av solen. 

Grattis på namnsdagen svärfar

Namnsdag är lika med flaggdag och idag  fick barnen hjälpa farfar att hissa den. Stor glädje och en bra start på dagen.

måndag 15 juli 2013

Mammas lilla konstnär

Stolt kom Pyret bärandes på denna bild och ville att jag skulle se den, mammas älskling <3


Frukost på sängen

Barnen fick en lite grill igår som de skall få ha med sig i husvagnen. Idag inviger Leo den med att laga frukost till mig :  )

tisdag 9 juli 2013

Skadat knä = en dag med familjen

Var ute och sprang igår och lyckades skada mitt ena knä. Vet inte vad det är men det har gjort det svårt att lyfta barnen och att huka mig så efter att halva dagen idag gått med spring i trappor och lek på lekplatsen fick det vara nog och T fick komma hem. Vi alla åkte hem till mamma där även min bror med barn var. Hans tjej kom också efter att hon jobbat klart. Så jag har spenderat hela eftermiddagen i en solstol (tyvärr bara på rygg vilket syns nu i efterhand ;)) och myst med barnlek runt mig. Tycker alltid att det är underbara att var hos mamma och lite extra kul att min bror med familj var där, vi träffad alldeles för sällan så idag får jag hålla med ordspråket, inget ont som inte för något gott med sig. Har fått hålla och leka med min brorson och fått se hur stor han blivit, går och har massa härliga ljud för sig vid endast tio månader, klart att faster blir stolt : )


Bror fick sig även en träningsomgång, plankan och armhävningar med tre barn på sig, imponerande!

torsdag 4 juli 2013

Sjukhus

Sjukhuset är byggt och patienterna ligger och blir omhändertagna. Fantasin är oändlig, häromdagen gjorde Leo ultraljud på alla gosedjuren, undrar vart han snappat upp det ordet??

onsdag 3 juli 2013

Banan & myrjakt

Fikapausen intogs vid ett myrbo, så killarna passade på att äta banan och jaga bort alla myror de såg.

Sovmorgon & Två snubbar

Leo frågade om de inte kunde få äta framför datorn idag och titta på "Två snubbar". Jag hade inte hjärta att säga nej då de lät mig sova lite extra i morse. Hörde att Leo var på väg in till mig vid sju tiden, men innan han hann fram så ropade Pyret "Lelo" och han gick tillbaka och började leka med lillebror. Jag låg och småsov tills kl åtta då Leo ville bli av med nattblöjan pga nummer två.

Så idag avnjuter vi vår frukost i soffan. Härligt att kunna göra saker lite annorlunda i bland.

God morgon!

tisdag 2 juli 2013

I väntrummet hos tandläkaren



Orkester & mutor

Flöjt, maraccas (eller hur det nu stavas) och sång var på högsta nivå här hemma nyss. Tyvärr dunkar det i mitt huvud idag så jag fick muta dem med lite mellanmål i hopp om att de skall glömma bort instrumenten en stund.

Pyret ville busa med mamma och gömde sig bakom storebror när kortet skall tas : )

måndag 1 juli 2013

Första semesterdagen

Tog med barnen och alla våra flaskor och burkar till affären i förmiddags så att dem fick hjälpa mig att panta dem så nu är det rent och fint under diskbänken. Och som ni redan vet var belöningen att de fick plaska, hoppa, sitta och ligga i vattenpölarna på vägen hem.

Dusch, lunch och en tur ner till tvättstugan stod sen på schemat, någon vila var det ingen som ville veta av utom jag ; )

Gung, spring på gräsmattan och klättring på stenar fördrev vi tiden med medan deras kläder snurrade i tvättmaskinen. Nu ville de däremot mys i soffan en stund och Pyret passade på att ta en superkort tupplur. Leran åkte fram sen och jag ställde mig och lagade mat och så åt vi när T kom hem.

Lite mer mys och sen begav jag mig till Stadsparken för lite friskis och svettis.

Nu lite tid med maken och kanske en serie på tv.

Godkväll!

Allt vatten går väl att bada i?