tisdag 31 december 2013

2013

Detta året som gått har inte varit speciellt lätt även om det haft sina ljusa stunder. Jag har kämpat hårt med min utmattning och försökt att hitta tillbaka till den forna energin jag hade. Stundtals har detta gått åt rätt håll för att sen vända och ta några steg tillbaka ner i träsket av trötthet och utmattning. Träningen har gått bra i perioder men det är svårt att häng i, trots att jag vet och märker att jag mår bättre när jag tränar regelbundet. Jag hade hoppas att jag skulle kommit längre på vägen till att må bättre men på det hela har det gått framåt även om jag har en lång väg kvar innan jag är i mål.

Vi har flyttat några gånger under året som gått på grund av min sjukdom, men nu har vi landat när det gäller den frågan och bor i ett hus som vi har stora planer för på sikt. Jag har fått vara med när min bror och hans familj har tagit det stora steget att köpa sitt drömboende och jag hoppas att de kommer att trivas där. Min andra bror jobbar och sliter för en karriär och jag är en stolt lillasyster till två fantastiska bröder och även om vi börjar att komma varandra nära hoppas jag att vi fortsätter att göra detta under nästa år.

Året som gått har också fört med sig stora stunder av sorg då flera släktingar har lämnat oss, men de finns i tanken dagligen. Tron på att de samlats med pappa och de andra som lämnat oss tidigare för att spela kort är en tröst när det blir lite extra tungt i vardagen.

När det gäller jobbet har jag gått från att jobba åtta timmar i veckan till att jobba 32 timmar, det känns ok även om det är tungt vissa dagar. När jag kommer tillbaka efter nyår väntar nya utmaningar och det känns kul och spännande även om det är lite skrämmande och det är så lätt att börja ifrågasätta sig själv.

Släkten har samlats många gånger i år, både på glada och sorgeliga tillställningar och något som jag vetat om men fått känna av i år så är det att släkten är bäst. Den finns alltid där och ställer upp utan frågor.
 Älskar min familj och släkt!

 Jag vill även passa på att önska er alla
ett riktigt gott nytt år och ett härligt 2014!


söndag 15 december 2013

Tredje advent


När tredje ljuset brinner vi juleklappar syr,
mamma bakar kakor och har ett väldans styr.


torsdag 12 december 2013

Grattis Mamma!

Dagen började med att två killar kom och överraskade mig med paket på sängen och sa grattis på födelsedagen mamma. Underbar start på dagen!

Önskar alla en härlig dag!



söndag 8 december 2013

Andra advent



När andra ljuset brinner är snart Lucia här, 
hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär
 

fredag 6 december 2013

EgoBoozt

När jag var i Falkenberg på tjejträff i oktober passade jag på att bli fotograferad av Johanna och nu har jag äntligen fått bilderna och här ser ni några av dem.










Farväl

Idag är det dags att säga farväl till min faster och gudmor. Jag kommer sakna henne mycket men hoppas att hon och pappa hittat varandra var dem nu är någonstans. 

Vila i frid!


Sankta Claus!

När jag var lite firade vi sankta Claus den 6 december och han kom bara med presenter om man gjort rent alla sina skor som fanns i hallen. Den 5 december var det skoputsardags hemma hos oss och hade man gjort ett bra jobb fanns det alltid något i skorna när man vaknade upp den 6 december. 

Tycker att detta är en mysig tradition som jag hoppas att även mina killar kommer att gilla.  Vet att killarna är lite för små för att putsa sina skor, men som tur är har de ett par nya skor ståendes i hallen så när de vaknar upp idag finns det något till dem i hallen.

Antons Skor

Leos Skor

torsdag 5 december 2013

Adventslucka nr 4 & 5

Som sagt här är det fullt upp men nu kommer våra senaste pyssel : )

Lucka nr 4

Lucka nr 5


 

Go kväll!

onsdag 4 december 2013

Autopilot

Det är mycket på jobbet just nu så det känns lite som om att allt annat görs lite med autopiloten inkopplad och då är det skönt att veta att det finns ett pyssel med barnen som bryter detta en stund varje dag. Så det är mest lucköppningarna ni kommer att se ett tag framöver, men jag hoppas att jag skall hinna  inflika ett och annat inlägg utöver det

Nu på förmiddagen blir det dock ett litet avbrott från jobbet då jag skall lyssna på en föreläsning med Gregor Schill om coachande ledarskap. Ser fram emot detta och hoppas på många bra tips, som avslut blir det en gemensam lunch med kollegorna.



tisdag 3 december 2013

Adventslucka nr 3

Kaffebönor hittade barnen i luckan i dag och de fick vänta tills jag var hemma efter jobbat för att få reda på vad som skulle göras med dem. Så när jag kom innanför dörren kom det två killar och ropade att de skulle hämta kaffebönorna och pyssla med dem. Underbart mottagande och självklart satte vi genast igång. Fram med två påsar kaffebönor, en stor skål och fem hyacinter och så var planteringen och dekoreringen i full fart. Här hemma kör vi nämligen med kaffebönor som team i år.


När vi ändå höll på planterade vi om granen som vi fick härom dagen




God natt!

 


måndag 2 december 2013

Adventslucka nr 2

I dagens lucka låg det en liten lapp med en gris på och så stod det att det var dags att göra en julskinka. Innan förskolan i dag griljerades det för fullt här hemma tillsammans med pappa.

 Först blandades alltihop i en skål och sen penslades det på skinkan

Näst efter penslandet så var ströbrödet det som killarna tyckte var roligast

Resultatet blev gyllene

Hemkommen från träningen är jag givetvis hungrig så nu är det dags för mig att få smaka på denna härlighet.

Trevlig kväll!


Döskallar

Maken är sjuk, barnen sover och själv är jag på väg till jobbet alldeles strax. Morgonen är mörk och kall men hoppas ändå på en härlig dag. Jobb först, träning sen och efter det kanske det hinns med lite tapetsering i köket. 
Dagens detalj: sjal med döskallar

Trevlig måndag!


söndag 1 december 2013

Adventslucka nr 1

Har gjort en kalender till barnen i år som innehåller lite allt möjligt inom pyssel, mat, bak, aktiviteter och utflykter. 

Dagens lucka innehöll ett nagellack så idag har killarna fått fina naglar. Anton valde att ha en hand med blå naglar och en hand med röda naglar, medan Leo valde att tre fingrar på varje hand skulle vara blåa och de resterande två röda.

Har tyvärr ingen bild på detta men kommer att lägga upp bilder på Instagram imorgon.


Fika, Pyssel, mat & prat

Dagen har spenderats med vännerna men nu har de åkt hem och barnen sover, allt är undan plockat och förberett inför morgondagen. Rumpan har hamnat i soffan och där kommer den att stanna ett tag : )

Lite bus och lek hanns med innan fikat åkte fram och sen var det pysseldags.
Lite pyssel med barnen blev gjort innan Lotta och jag gick en trappa upp och för lite eget pysslande. Det dröjde dock inte länge innan barnen kom så de fick hjälpa mig att stansa lite. Leo passade även på att inviga nästan alla mina julstämplar : )
Kvällen avslutades med lite mat och glögg.

Dagen har varit stojig, rolig, kreativ, mysig och pratig. Ett perfekt avslut på en helg och en härligt första advent. Undra om en ny tradition har startat idag?
 

Överraskning

Idag vaknade jag av att barnen lekte i sitt sovrum och då passade jag på att smyg mig in i deras rum, som ligger precis utanför sovrummet. Jag tände stjärnorna som vi hängde upp igår efter att barnen somnat och smög sen tillbaka till sängen och väntade på att de skulle komma. Det dröjde inte länge innan de var på väg men när de upptäckte stjärnorna som lyste stannade de en stund och pratade om dem. Riktigt mysigt att ligga i sängen och höra de prata och skratta åt det nya i deras rum.




Första advent


När första ljuset brinner står dörren på glänt,
alla människor glädjas att få fira advent